Rajčica je jedno od najpopularnijih vrsta povrća i vrlo često se nalazi na našim stolovima, osobito tijekom ljeta. Malo maslinovog ulja ili...
Vjerojatno vam se dogodilo da stanete pred štand na tržnici i zapitate se je li rajčica koju želite kupiti tretirana pesticidima. Kako vaša...
Ako upotrijebite kupovni umak od rajčice s uključenim začinima, jelo ne morate čak niti dodatno začinjavati. Dodatnu slanost jelu dat će i...
Sophie Trueman, direktorica Too Good To Go, rekla je kako rajčice ne treba odmah stavljati u frižider, čim se uberu iz vrta ili donesu
Kupus, luk, malo češnjaka za dodatnu aromu, obavezan lovorov list i – šećer. Dobro ste pročitali, svima dobro poznato varivo iz mladosti...
Premda je meso prva asocijacija kad se spomene ragu, pa tako ga razlikujemo prema vrsti mesa kao dominantne sastavnice, pa poznajemo...
Krumpir je jedna od najzahvalnijih namirnica. Zato ga valja uvijek imati u kući. Dodavanjem sira, vrhnja, prethodnim kuhanjem na pola (neka...
Šampinjon je jedna je od najčešće korištenih gljiva u svijetu kulinarije, a s ostalim namirnicama sljubljuju se u nebrojenim kombinacijama...
Chili con carne aka chili con carne ili samo chili ili pak chilli, doslovnog prijevoda “čili s mesom”, začinjeno je varivo koje sadrži čili
Ideja pizze je jednostavno jelo sastavljena se od temeljnih namirnica talijanske kuhinje – rajčice (crvena), sir mozzarela (bijela) i...
Mesne okruglice, ćufte, polpete ili, jednostavni faširanici najčešće se pripremaju kao “zamjena mesu”, a da ne bi bili suhi često ide neki...
Hamburger se u originalu, naravno, radi od mljevenog goveđeg mesa. No, ako imate kulturu jedenja ribe baš petkom, nema razloga da se ne...
Susjede Dragica Piljek i Mara Skrbin svakodnevno se brinu o stabljici rajčice koja je niknula sama od sebe iz spoja asfalta i poda zgrade.
Patlidžan (lat. Solanum melongena) ili balancana je jednogodišnja vrsta biljke iz roda Solanum. Areal rasprostranjenja ove vrste obuhvaća...
Oslić (lat. Merluccius merluccius) je bijela morska riba iz porodice Merlucciidae. Diljem naše obale ima razne nazive kao što su magarcic,...
Mesna okruglica, polpeta ili ćufta ili engleski da se najbolje razumije – meatball je mljeveno meso uvaljano u malu kuglu, najčešće zajedno...
S razlogom se kaže da punjene paprike “mirišu na ljeto”, jer paprika je jedan od prirodnih pojačivača okusa, tako da kad zamiriše čitava...
Premda “vuče” na jug, Dalmaciju i ljeto, sataraš je jelo od povrća porijeklom iz kontinentalnog dijela Hrvatske, točnije Baranje. No, i to...
Dagnje su najrasprostranjenija školjka hrvatskog Jadrana. Samoniklu dagnje nalazimo uzduž istočne obale Jadrana, a kako raste u grozdovima,...
Gazpacho, u gastronomiji poznatiji kao andaluzijski gazpacho, hladna je juha od sirovog, miješanog povrća, temeljena na rajčicama. Nastao...
Ljetna kuhinja bježi od kuhanja i pećnice. Zato ovih dna biramo jela koja osvježavaju, dovoljno su kalorična i ukusna da mogu biti...