Nutricionistica Ivana Đurović otkrila je koje su namirnice dobre za jetru. – Sok od mrkve ili ribana mrkva odlični su za poremeć...
Ovo povrće sadrži vitamine C, E i K, koji pružaju antioksidativne i protuupalne učinke te podržavaju regulaciju krvnog tlaka. Moguće...
Konzumiranje tri porcije mlade mrkve tjedno može značajno povećati važne hranjive tvari koje se nalaze u tom narančastom korjenastom povr...
Ovih je dana bilo dosta teških jela na repertoaru – od pečenki svinjskih, janjećih, rolanih, uz (pre)više mlinaca, krumpira i ostalih...
Hladetina, aspik, žuljica ili pače nije nikakva mudrost, već samo ohlađena juha od svinjskog mesa sa začinima i korjenastim povrćem. Ovo...
Masna riba poput pastrve, gdje mast znači poželjne masnoće, izvrstan je izvor vitamina D, pa zašto ne poslužiti ovaj pikantni file s za...
Kad se odlučujete na rižoto s piletinom, najbolje je odabrati bijelo pileće meso jer je to savršen način da ga pripremite tako da ne
Nazivali ga vegeterijanski gulaš, paprikaš, perkelt, ragu – svejedno, ragu od povrća od drugih jela razlikovati samo po tome što u...
Kad se na roštilju pripremaju ražnjići od povrća, osobito kad se miješaju s mesom, najveći je problem tempiranje vremena pečenja jer...
S razlogom se kaže da punjene paprike “mirišu na ljeto”, jer paprika je jedan od prirodnih pojačivača okusa, tako da kad zamiri...
Brzinski zalogajčići od lisnatog tijesta idealna su opcija za vruće ljetne dane. Dovoljno je samo razvući lisnato tijesto, smutiti nadjev...
Premda talijansku kuhinju, uglavnom, povezujemo s tjesteninom, rižoto je, nakon tjestenine, zvijezda talijanske gastronomije, osobito na sjeveru...
Staro je pravilo da bez masnoća, ugljikohidrata i šećera nema ni ukusnog jela. Kod povrća je taj fenomen najizraženiji, jer bez obzira...
Pod pojmom proljetnih rolica ili/i kiflica krije se ogromna raznolikost punjenih slanih jela čija je osnova valjano (vučeno) tijesto. Uglavnom...
Ove godine, zbog opećepoznatih razloga nije bilo masovnih okupljanja i spremanja prvomajskog, oliti prvosvibanjskog graha, što je s gastronomskog...
Premda arheolozi tvrde da se grašak pojavljuje u ljudskoj prehrani duboko u predhistoriji, tamo negdje oko neolita, u europsku kulinariju ulazi...
Jela koja objedinjuju proturječne namirnice, barem kad je o pripravi riječ, kao što su to, primjerice, juneći odresci punjeni sirom, uvijek...
Piletina je naziv za meso domaćih kokoši. Prema kriteriju konzumacije, ona je najčešća vrsta mesa peradi u svijetu Za proizvodnju mesa...
Janjetina je meso janjeta starosti od jednog mjeseca do jedne godine. Neumitnom ekonomskom logikom pravu “baby” mladu janjetinu...
Fiš paprikaš, kuhana riba s vinom i paprikom svakako je staro tradicionalno jelo hrvatske kuhinje. Kuhanje ribe se tijekom povijesti javlja...
Zašto za isto meso miješamo pojmove – govedinom ili junetinom, a ponekad ne razlikujemo ni teletinu od prva dva prethodna? Zato prvo...