U ultimativnom filmskog hitu Kreše Golika megapopularnom “Tko pjeva, zlo se ne misli”, snimljenom daleke 1970. godine, sve narativne...
Uz neosporan globalni marketing koji traje od francuske revolucije i Napoleona do danas, osim fantastičnih sireva i vina, jedna od tajni uspje...
Pinca, sirnica ili pogača, tradicionalni je kolač koji se za Uskrs prigodno priprema u čitavoj Hrvatskoj. Dakako, svugdje ima svoj naziv...
Povijest botanike tvrdi kako se banana uzgaja više od 10.000 godina, još od doba neolitika no glavnina banana koje danas rabi zapadnjačka...
Ricotta je vrsta svježeg sira porijeklom iz Italije. Ova vrsta sira je zapravo nusproizvod, jer se pravi od ostataka sirovina prilikom pravljenja...
Vanillekipferl ili po našemu hrvatskom vanilin kiflice, mali su keksići u obliku polumjeseca koji su vrlo popularni u Austriji, Njemačkoj...
Kroštule su tako jednostavne da ne mogu biti jednostavnije: tradicionalno slatko pecivo izrađeno od tijesta koje je oblikovano u tanke uvijene...
Iza naziva kojim lomimo jezik – zwiebelrostbraten, krije se juneći odrezak koji je temelj jednog jednostavnog jela koji su Zagrebčanci...
Prema austrijskim izvorima nema nikakve dvojbe da je popularna krofna ili kraftna, a u hrvatskoj inačici pokladica, austrijska gastro ikona...
Brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se izvornim oblikom...
Priprema palačinki, nabrzinu pečena tijesta koje može služiti za slatke ili slane namaze, ali i kao temelj za kompletno jelo vrlo je jednostavna...