OPG Horvatić: Znanost u proizvodnji

Jedno od najuzornijih gospodarstava u ovo dijelu Hrvatske, OPG Horvatić iz Stare Kapele  svoje rezultate u proizvodnji crpi iz dugogodišnjeg iskustva, a još više iz tijesne suradnje sa znanošću

Jedno od najuzornijih gospodarstava u ovo dijelu Hrvatske, OPG Horvatić iz Stare Kapele  svoje rezultate u proizvodnji crpi iz dugogodišnjeg iskustva, a još više iz tijesne suradnje sa znanošću. Tako je posljednjeg travanjskog dana na tom imanju cijeli dan provela vrijedna mlada ekipa djelatnika Zavoda za hranidbu životinja Agronomskog fakulteta Sveučilišta iz Zagreba.

Ovdje su proveli istraživanje na talijanskom ljulju, koji se sprema u sjenažu u silosu. Uzeti su brojni uzorci za analize, postavljeni su pokusi s različitim inokulantima, napunili 40 spremnika za fermentaciju sjeckanom, povenutom travnom masom. Uglavnom, radili su do noći.

-Zadovoljstvo je biti domaćin i surađivati s ovako motiviranom, vrijednom ekipom mladih znanstvenika s nestrpljenjem očekujemo rezultate analiza i istraživanja- kaže domaćin Damir Horvatić, inače, predsjednik Županijskog i nacionalnog saveza uzgajivača simentalca.

Ako to itko može, onda on sa svojom obitelji svakako potvrđuje kako su znanost i savjetodavstvo u službi proizvodnje jedina formula sustavnog razvoja.