Ponovno na starom mjestu

FOTO: U Gradecu ponovo održana glavna državna izložba njemačkih ovčara

Na izložbu su se odazvala 173 primjerka ove pasmine
o13

Pravi kinološki show održan je u subotu u Gradecu. Igralište NK Slobode danas su, umjesto nogometaša, okupirali prekrasni njemački ovčari. Održana je naime glavna državna izložba ove pasmine (SIEGER), na koju su se odazvala čak 173 primjerka, odnosno njihovi uzgajivači iz Njemačke, Austrije, Italije, Španjolske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i – naravno – Hrvatske.

Prošlo je točno 20 godina otkako je tragično preminuo veliki uzgajivač Mladen Riđanec, pa je tim povodom ova izložba, nakon nekoliko godina, ponovo održana u Gradecu – istaknuo je predsjednik Zajednice udruga uzgajivača njemačkog ovčara Hrvatske Miroslav Kuzmić. Ujedno je zahvalio eminentnim sucima Wolfgangu Hassgallu i Jochenu Prallu iz Njemačke, koji su došli u Gradec, kao i markirantima Marcu Hinzu (Njemačka) i Danku Horvatu (Hrvatska). Posebnu je zahvalu uputio domaćinima – NK Slobodi i načelnici općine Ljubici Ambrušec, koja je i službeno otvorila ovu veliku manifestaciju.

Sve komplimente domaćinima i organizatorima izložbe uputio je Hassgall, nadajući se da će se mnogi psi i njihovi vlasnici naći i na ovogodišnjoj svjetskoj izložbi, na kojoj će i on suditi.

Događanja
Gradec