Marko Jelić okuplja lokalne čelnike i ide na parlamentarne izbore

Neki razgovori s potencijalnim saveznicima već su obavljeni
marko jelić Duško Jaramaz/PIXSELL

Šibensko-kninski župan Marko Jelić ozbiljno razmišlja o izlasku na buduće parlamentarne izbore, piše Večernji list, navodeći da Jelić okuplja snažnu ekipu nezavisnih gradonačelnika i načelnika koji su u svojim sredinama na izborima smijenili stare strukture.

Bivši kninski gradonačelnik, koji je prvo uvjerljivo pobijedio 2017. godine “kninsku kraljicu” Josipu Rimac (HDZ), a potom četiri godine kasnije dobio i drugu tešku bitku i iz fotelje izbacio i dugogodišnjeg šibensko-kninskog župana Gorana Pauka (HDZ), počeo je s okupljanjem ekipe s kojom bi se ponudio biračima i na nacionalnoj razini, kad god novi izbori bili.

Riječ je, kako se neslužbeno čuje, o snažnoj ekipi nezavisnih gradonačelnika i načelnika koji su u svojim sredinama na lokalnim izborima također smijenili stare strukture, a koji vjeruju da mogu postati stvarna alternativa na učmaloj političkoj sceni na kojoj HDZ zasad, kažu naši izvori uključeni u ovu političku priču, i dalje imaju potporu u javnosti jedino zato što im se od aktualnih aktera zapravo i nema tko stvarno suprotstaviti.

Optimizam da bi mogli biti itekako pozitivna politička priča grade, kažu, i na činjenici da su u svojim sredinama u kojima su pobijedili i gdje vladaju doveli do napretka i promjene nabolje, ali i s obzirom na podatke koji se lako mogu iščitati iz svih istraživanja javnog mišljenja, a govore da je najmanje 70 posto birača nezadovoljno smjerom u kojem država ide, ali i na brojci od čak 18 posto neodlučnih u tim anketama koji svoje biračko pravo i ne koriste nezadovoljni ponudom.

– To je svakako opcija koja se još mora dogovoriti s cijelom grupacijom zainteresiranih dionika koji imaju interes za šire djelovanje od onoga na kojoj su razini sad i po meni je izgledno da taj interes postoji pa je time izgledno i da ćemo imati suradnju na toj državnoj razini, kazao je župan Jelić koji je ujedno i potpredsjednik Udruge Nezavisni koja i okuplja brojne nezavisne lokalne dužnosnike.

Imena ljudi s kojima bi se biračima i na nacionalnoj razini ponudio, Jelić zasad ne otkriva, ali dodaje kako su dobrodošli svi oni koji imaju interes za bavljenje politikom na nacionalnoj razini, ne samo lokalnoj, ali i potrebne kompetencije i određenu razinu sposobnosti i znanja da to mogu ostvariti.

No neslužbeno se čuje da su neki razgovori s potencijalnim saveznicima već obavljeni, da se intenzivno pregovara s još nekima, a samim time počela su curiti i određena imena i prezimena onih koji će biti pozvani u taj tim za izbore, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika