Gradska tema broj jedan

Lovrić: Izmjene GUP-a kozmetičke, antirazvojne, šlampave i štetne

GUP će građanima donijeti dugoročno štetu
Zagreb: Gordana Rusak i Ivica Lovrić održali konferenciju za medije Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Ivica Lovrić ocijenio je u petak da su izmjene GUP-a koje je gradska vlast napravila kozmetičke, šlampave, anti-razvojne te će donijeti dugoročno štetu građanima.

-Nekad se u tim izmjenama i dopunama ipak radilo hrabrije i važnije promjene od ove kozmetike koju je predstavila aktualna možemovska vlast. Za nekoga tko se predstavljao pravom promjenom skandalozno je da se na izmjene i dopune GUP-a čekalo više od tri godine- rekao je Ivica Lovrić. 

Dodao je da se izmjenama GUP-a pristupilo toliko šlampavo da su boju park šume Maksimir koja u grafičkom prikazu treba biti obojana zelenom, oni obojali bijelom bojom.

U određenim dijelovima prijedloga GUP-a, rekao je, nisu ništa ni mijenjali, “već su se u međuvremenu ‘dozvali pameti’ pa to što su promijenili mišljenje predstavljaju velikom novinom i promjenom u GUP-u”. Kao primjer je naveo Jarunski most za koji su, kaže, tvrdili da neće graditi, a sad ga vade kao neki as iz rukava.

-Ljudi kojima trebaju mjeseci za asfaltirati 50 metara ulice, koji nisu u stanju oprati ulice, pokositi travu i pokupiti smeće sad obećavaju izgradnju mostova i pristupnih ulica u sljedećem mandatu- kazao je Lovrić, dodavši da su sva tri mosta koje je ova vlast otkrila u izmjenama i dopunama odavno ucrtani tamo.

Optužio je gradsku vlast da će dodatno otežati građanima sjecanje krova nad glavom.

-Prijedlog možemovskog GUP-a u potpunosti je antirazvojni i predstavlja pokušaj da se zaustavi gradnja na sada slobodnim prostorima- ustvrdio je Lovrić.

Smatra da ako nema razvojnih projekata,  izgradnje, neće biti ni komunalnog doprinosa koji je po iznosu drugi najvažniji prihod proračuna.

 

 

Grad Zagreb
Politika