Kardinalna pogreška

Gradski zastupnik: Zelena politička opcija u svojoj izmjeni GUP-a Park Maksimir proglasila građevinskom zonom?! Nadam se da je greška

Zastupnik u Skupštini Ivica Lovrić sad tvrdi: gradskoj upravi potkrala se ozbiljna greška
449830104_486852213721928_7708757031475436000_n

Prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana koji je krajem lipnja stavljen na javno savjetovanje izazvao je brojne pozitivne, ali i negativne komentare. Mnogi se raduju tome što više neće biti prenamjena zelenih zona u građevinske, no oporbene zagrebačke političare brine pokretanje javne rasprave o tako važnom dokumentu stavlja usred ljeta. Zastupnik u Skupštini Ivica Lovrić sad tvrdi: gradskoj upravi potkrala se ozbiljna greška. Cijeli Park Maksimir označili su bijelom bojom, odnosno proglasili građevinskim zemljištem.

– Zelena politička opcija u svojoj izmjeni GUP-a Grada Zagreba Park Maksimir obojila u – bijelo. Nadam se da park ipak neće postati građevinska zona, nego da su samo nesposobni napraviti izmjene i dopune GUP-a bez ovakvih kardinalnih pogrešaka. Gradska se vlast očigledno nadala da će njihova nesposobnost proći neopaženo ako izmjene GUP-a predstave usred ljeta. Promjene su kozmetičke prirode, ali im se i u tom “farbanju” građana potkrala kriva farba – napisao je gradski zastupnik Ivica Lovrić na Facebooku.

Podsjetimo, kako smo već ranije pisali, prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana koji je krajem lipnja stavljen na javno savjetovanje izazvao je brojne pozitivne, ali i negativne komentare.  Mnogi se raduju tome što više neće biti prenamjena zelenih zona u građevinske, no oporbene zagrebačke političare brine pokretanje javne rasprave o tako važnom dokumentu stavlja usred ljeta.

 

Grad Zagreb
Politika