GASTRO GLOBUS: Kremasta pasta s bundevom – novo lice kraljice jeseni!
U punoj sezoni bundeva, osim za savijače, juhe, džemove i ostala jela, bundeva je sjajna i u slanim glavnim jelima. Zato smo izabrali jedan od recepata talijanske gastronomije – kremasta tjestenina od bundeve. Kraljica jeseni će zablistati u novoj, kombinaciji, fine kremaste strukture i prepoznaljivih okusa jesenu u srazu s ljepotom mediteranske kuhinje.
Sastojci : |
|
---|---|
350 g | tjestenine (makaroni) |
3 žlice | sira mascarpone |
1 kom | crveni luk |
3 česena | češnjaka (protisnuti) |
500 g | bundeve (oguljene) narezane |
1,5 dl | mlijeka |
2 žlice | pirea od rajčice |
150 g | sira ribanca (parmezana) |
sol, papar |
Način priprave:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na laganoj i srednjoj vatri te pržite luk s malo soli dok ne omekša i postane proziran. Dodajte češnjak i pržite još minutu. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
U međuvremenu kuhajte bundevu u posudi s kipućom slanom vodom 10-15 minuta dok ne omekša. Kad je gotova provjerite oprobanom tehnikom čačkalice i prumpira. Ocijedite i ulijte u blender ili upotrijebite ručni mikser. Dodajte mlijeko i lukom dok ne postane potpuno glatko, postupno dodavajući još mlijeka dok smjesa ne postane dovoljno gusta. Ulijte u veliku tavu s pireom od rajčice i mascarponeom i ostavite da se krčka na laganoj vatri, par minuta će biti dovoljno.
Tjesteninu skuhajte u velikoj tavi kipuće, posoljene vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite, i ostavite šalicu vode u kojoj se tijesto kuhalo. Tjesteninu prelijte umakom od bundeve, parmezanom i po potrebi vodom. Začinite, promješajte i na vrh, po potrebi stavite još ribanog sira..