Zbog bludničenja i spolnog zlostavljanja podignuta optužnica protiv 66-godišnjaka

Podignuta je optužnica protiv 66-godišnjeg zaposlenika jedne općine u Varaždinskoj županiji okrivljenog da je bludničio nad jednom i spolno zlostavljao drugu zaposlenicu općine

Goran Stanzl/PIXSELL

Optužnicu je pred Općinskim sudom u Varaždinu 11. kolovoza ove godine podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu, a okrivljenog 66-godišnjaka tereti se da je od lipnja 2018. do srpnja 2020., u službenim prostorijama jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, kao čelnik tijela te JLS, koristeći svoj položaj u više navrata tijekom radnog vremena počinio bludnu radnju nad 32-godišnjom zaposlenicom.

Okrivljenika se tereti i da je od rujna do studenog 2021., u istom svojstvu, spolno uznemiravao 36-godišnju zaposlenicu kojoj je nadređen. Muškarac ju je uznemiravao na radu, čime je narušio njezino zdravlje, stoji u priopćenju.

U Općinskom državnom odvjetništvu ne navode o kome je riječ, a neslužbeno se doznaje da je riječ o pročelniku Jedinstvenog upravnog odjela Općine Martijanec Krunoslavu Kosiru.