fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: bozicnice za umirovljenike

Božićnice i uskrsnice još su jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos božićnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu pa će umirovljenici dobiti 200, 300 ili 500 kuna, a proračunom Grada Samobora osigurano je 670 tisuća kuna koje će se utrošiti u ovu svrhu.

Iz Gradske uprave obavještavaju umirovljenike s prebivalištem na području Grada, koji imaju mirovinska primanja do 2 tisuće kuna, kako mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika u terminu od 9. listopada do 2. studenoga. Obrazac se predaje na porti Gradske uprave, a osim na porti može se preuzeti i OVDJE. Uz popunjene obrasce obavezno je priložiti kopiju osobne iskaznice (obostrano) i zadnjeg odreska mirovine ili rješenja o mirovini (mora biti vidljiv OIB umirovljenika). Svaki umirovljenik obvezan je prijaviti mirovinska primanja po tuzemnoj i inozemnoj osnovi.

Isplata božićnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 12. studenog do 14. prosinca.

 

Objavljeno u Samobor

Grad Jastrebarsko isplaćuje božićnice umirovljenicima posljednjih devet godina za što je iz proračuna ukupno izdvojeno više od 1,5 milijuna kuna. Ove godine za isplatu božićnica u gradskom je proračunu osigurano oko 200 tisuća kuna, a božićnice će umirovljenicima biti isplaćene putem poštanskih uplatnica na adresu primatelja. 

-Božić donosi zajedništvo, veselje, razumijevanje i solidarnost koje poklanjamo svojim najbližima, pa je upravo ovo pravo vrijeme za simboličan znak pažnje. Želim Vam puno zdravlja i sreće te da ove nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane provedete u toplini svog doma, okruženi svojim najmilijima. Od srca, sretan Vam i blagoslovljen Božić te uspješna i radosna nova 2018. godina!- poručio je umirovljenicima gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Umirovljenici čija je mirovina do 500 kuna isplatit će se božićnica od 400 kuba, umirovljenicima s mirovinom do 1000 kuna 150 kuna, dok će umirovljenici čija je mirovina do 2000 kuna primiti 100 kuna božićnice.

Objavljeno u Jastrebarsko

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti