Vrbovečka kulturna jesen

U Vrbovec ovoga vikenda, nakon dvogodišnje korona-stanke, ponovo kreću kino-projekcije i to s dva filma

Književno-likovna scena u Vrbovcu nastavlja živjeti. U Narodnoj je knjižnici prije dva dana predstavljena prva zbirka poezije „Zgubljene sanje“ Vrbovčanke Marije Petrek, inače, članice udruge Osebunjek u čijoj je nakadi i tiskana ova knjiga.

Već idući tjedan u Knjižnici se predstavlja još jedno djelo. Ovoga puta knjiga „Milan Dobrovoljac Žmigavec“ autora Predraga Topića iz Dugog Sela. Promocija ove monografije o dugoselskom kajkavskom pjesniku između dva svjetska rata bit će iduću srijedu u 19 sati.

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta, pak, u četvrtak je otvorena izložba cvjetnih kolaža pod nazivom „toMAgo“ zagrebačke umjetnice Marije Igaly (rođene 1936. godine). Ova se izuzetna izložba, koju je otvorio vrbovečki dogradonačelnik Marko Belošević, može razgledati do 6. listopada.

U Vrbovec ovoga vikenda, nakon dvogodišnje korona-stanke, ponovo kreću kino-projekcije i to s dva filma. U 18 sati počinje sinkronizirani film “Vatreno srce”, a od 20 sati može se pogledati igrani film “Avatar”. U novu sezonu Pučko otvoreno učilište starta i se nekim novitetima. Za ugodno gledanje filmova nude se nezaobilazne kokice (i druge grickalice), a ono najvažnije – sada se udobno i sjedi.

Ljetos je, naime, vlastitim i sredstvima Grada te Ministarstva kulture nabavljeno i postavljeno 110 novih udobnih sjedalica, tako da kino-predstave i sve ostale događaje u dvorani posjetitelji od sada mogu udobno pratiti.