Vili Beroš novi ministar zdravstva!?

Dosadašnji pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš mogući je novi ministar zdravstva, doznaje se od izvora iz Vlade, a o tom će prijedlogu premijera Andreja Plenkovića tijekom poslijepodneva raspravljati vodstvo HDZ-a i stranački Odbor za zdravstvo.

Plenković je danas s mjesta ministra zdravstva razriješio Milana Kujundžića te najavio da će popodne održati konzultacije s potencijalnim kandidatima za novog ministra zdravstva, a odluku će donijeti u srijedu.

Beroš se sastao s premijerom u Banskim dvorima, a nakon sastanka u izjavi novinarima rekao je da definitivna odluka nije donesena.

To su mediji saznali prije mene, to nije definirano, a u ovom trenutku vam ništa ne mogu reći- rekao je Beroš. 

Prijedlog imenovanja novog ministra zdravstva nalazi na dnevnom redu sastanka HDZ-ovog Odbora za zdravstvo, koji u 14,30 sati započinje u središnjici stranke.

Pri dolasku u Banske dvore Beroš je novinarima na Markovom trgu rekao da je premalo vremena u mandatu ostalo da se nešto napravi, no zna koji su mu prioriteti – sačuvanje kvalitete ljudskih resursa u zdravstvenom sustavu i utemeljenje hitne medicinske helikopterske službe.

-Ja ću ih premijeru prezentirati, a ako ih on prihvati i mene potvrdi za ministra bit ću sretan što mogu služiti hrvatskom narodu- izjavio je uoči sastanka s Plenkovićem.

Na sastanku s premijerom bio je i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, koji je po završetku razgovora u izjavi novinarima demantirao je da mu je premijer ponudio ministarsku poziciju, istaknuvši da je na sastanak pozvan u funkciji predsjednika Odbora za zdravstvo HDZ-a.