U Vrbovcu izgrađeno vatrogasno spomen-mjesto

Stožerno društvo u Gradskoj vatrogasnoj zajednici ima stara vatrogasna kola iz 1906. godine, koja su restaurirali, pa će uz njih, u novoizgrađenom spomen- mjestu biti izložena i ostala stara oprema

Ususret proslavi 140. obljetnice svoga osnutka i djelovanja DVD Vrbovec ove je godine upravo dovršio jedan lijepi projekt. Uz svoj vatrogasni dom u Ulici Stjepana Radića otvorili su spomen-kutak, u sklopu projekta „Izgradnja vatrogasnog spomen-mjesta“.

Stožerno društvo u Gradskoj vatrogasnoj zajednici ima stara vatrogasna kola iz 1906. godine, koja su restaurirali, pa će uz njih, u novoizgrađenom spomen- mjestu biti izložena i ostala stara oprema.

-Ovim putem zahvaljujemo županu Stjepanu Kožiću i gradonačelniku Denisu Kralju, koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta – kaže predsjednik DVD-a Vrbovec Marijan Krznar, dodajući kako ovim čuvaju vatrogasnu baštinu i kako će Vrbovčani i svi posjetitelji ovoga grada sada imati priliku vidjeti i „Kak su gasili naši stari“.

Vrijednost projekta je oko 44.000 kuna, a pomogli su ga Zagrebačka županija s 22.000, te Grad Vrbovec s 10.000 kuna, dok su ostatak sredstava osigurali sami vatrogasci.