U Vrbovcu idući tjedan „Zagorkini književni dani“

Mariju Jurić Zagorku, koja je rođena 2. ožujka 1873. godine u vrbovečkom selu Negovec
Screenshot_1

U organizaciji Narodne knjižnice Vrbovec idući se tjedan u ovom gradu održava trodnevna manifestacija „Zagorkini književni dani“, u spomen na hrvatsku novinarku i književnicu Mariju Jurić Zagorku, koja je rođena 2. ožujka 1873. godine u vrbovečkom selu Negovec.

Već u četvrtak u 18 sati u Knjižnici će se održati radionica Josipe Dragičević pod nazivom “Što je moja krivnja? ili o hrvatskoj ženskoj autobiografiji”. Na temelju izabranih autobiografskih tekstova hrvatskih književnica polaznici radionice će se upoznati s teorijskim postavkama autobiografske književnosti i ženskoga pisma, a posebna pozornost će se posvetiti analizi autobiografije “Što je moja krivnja?” Marije Jurić Zagorke. U drugom dijelu radionice polaznici će se okušati u pisanju kraćega priloga, autobiografskoga ili kritičkoga osvrta na temu radionice, poručuju iz Narodne knjižnice.

Sutradan, također u 18 sati, priprema se susret sa spisateljicom Julijanom Matanović, a Dani će završiti u subotu u 11 sati javnim uručenjem nagrada autorima i autoricama ZA najbolju GORKU priču.

Za dolazak na „Zagorkine dane“ potrebna je valjana COVID potvrda, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija