Tov domaće pašne simentalske teladi u režiji obitelji Kormanić

Stjepan Kormanić, uz ratarstvo se bavi intenzivnim tovom junadi

Vrijedna obitelj Kormanić iz sela Svinjarec (Dubrava) poznata je po velikoj, vrlo kvalitetnoj ratarskoj proizvodnji. Otac Stjepan Kormanić zasigurno je najveći ratarski proizvođač u vrbovečkom kraju. Danas sije više od 170 hektara različitim ratarskim kulturama.

Istovremeno, sin također Stjepan, uz ratarstvo se bavi intenzivnim tovom junadi. I to domaće, HR-simentalske teladi, koju nabavlja od uzgajatelja iz Lonjskog polja. Ova pašna simentalska telad u tovu postiže izuzetno dobre rezultate.

Formula je to kojom bi se moglo značajno unaprijediti naše govedarstvo u kombinaciji s održivim ratarstvom i proizvoditi velike količine mesa na ekološki vrlo prihvatljiv način – ističu u Savjetodavnoj službi. Potvrda ovoga dolazi s gospodarstva Kormanić, gdje uzgajaju domaće blago i to vrhunske kvalitete.

Otac Stjepan godinama bavi uglavnom ratarstvom, a prije četiri godine svom je sinu predložio pokretanje vlastitog OPG-a. Kao mladi proizvođač on se tada javio i dobio natječajem 50.000 eura, te krenuo s intenzivnim tovom. Sudeći po dosadašnjim rezultatima – nije pogriješio.