Stričak na kućnoj njezi nakon sukoba u lokalu, prijavljen za narušavanje reda i mira

Stričak i njegovo društvo krenuli su prema izlazu iz kafića, kad je zasad nepoznati mladić ustao sa stola i župana čašom udario u glavu

17.11.2015., Varazdin - Novoizabrani saborski zastupnik HDZ-a Andjelko Stricak porazgovao je na glavnom gradskom trgu s gradjanima.rPhoto: Marko Jurinec/PIXSELL

Varaždinski župan Anđelko Stričak se prema preporuci liječnika nalazi na kućnoj njezi nakon ozljeda koje je zadobio u subotnjem sukobu s 24-godišnjakom u lokalu u Varaždinu, a policija je obojicu prekršajno prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira.

Varaždinska policija izvijestila je da je u noći s petka na subotu oko 3:20 sati na terasi ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Padovca u Varaždinu došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane dvojice muškaraca starosti 24 i 49 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su obojica počinila prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, po kojima će se onaj tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, te onaj koji izmišlja ili širi lažne vijesti i spokojstvo građana, kazniti novčanom kaznom od 50 do 350 bivših njemačkih maraka ili zatvorom do 30 dana.

Policija je utvrdila i da su od strane odgovorne osobe u ugostiteljskom objektu prekršene odredbe iz Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Varaždina te će se o istom podnijeti obavijest Turističkoj inspekciji.

Županova zamjenica Silvija Zagorec priopćila je da je Stričak na bolovanju te da će, čim se oporavi, nastaviti obavljati svoje svakodnevne obaveze.

– Osobno mi je žao što se našao u toj situaciji da ga se fizički napalo te osuđujem svaki oblik fizičkog nasilja prema bilo kojoj osobi, naglasila je i dodala kako se u godinu i pol dana na dužnosti zamjenice imala prilike uvjeriti da se župan uvijek i svugdje zalagao za unapređenje statusa hrvatskih vojnika, policajaca, vatrogasaca i ostalih žurnih službi.

Zagorec je istaknula i kako župan Stričak nikad nije propustio priliku naglasiti važnost brige za svakog pojedinca, bez obzira o kome se radilo.

Portali su objavili da su Stričak i njegovo društvo krenuli prema izlazu iz kafića, kad je zasad nepoznati mladić ustao sa stola i župana čašom udario u glavu te da je krvav došao u bolnicu.

Dan nakon incidenta župan je izjavio kako ga je mladić napao ni s čim izazvan.