Ruža Tomašić najavila povlačenje iz Europskog parlamenta

Svečano obećajem svima onima koji jedva čekaju da odem u mirovinu, da im srce bude na mjestu, da 30. lipnja 2021. odlazim- najavila je Ruža Tomašić
Zagreb: Hrast i HKS zajedno izlaze na izbore za Europski parlament

Prijedlog Komisije o uvođenju kvota za izlov srdela i inćuna na Jadranu trebao je u interesu velikih tvrtki uništiti ribarstvo u Hrvatskoj, ali se od njega odustalo jer su shvatili da neće dobiti podršku u Europskom parlamentu, izjavila je danas eurozastupnica Ruža Tomašić.

Tomašić je uoči izbora za Europski parlament u svibnju rekla da se kandidira samo kako bi zaključila pregovore s Vijećem i Komisijom o upravljanju malom plavom ribom u Jadranu i da će se povući kad obavi taj posao. Nakon odustajanja Komisije, Tomašić je objavila da će iz Europskog parlamenta otići u lipnju iduće godine i da će na njezino zastupničko mjesto doći Ladislav Ilčić, drugi s izborne liste “suverenista” s obzirom na to da nitko nije dobio 10 posto preferencijalnih glasova.

Tomašić kaže da u ostatku svog zastupničkog mandata želi još zaključiti svoj angažman izvjestiteljice u sjeni ECR-a (Europskih konzervativaca i reformista) za poljoprivredu i ribarstvo za Višegodišnji financijski okvir EU-a. Tomašić u razgovoru nije željela preciznije navesti koje će biti njene inicijative kao izvjestiteljice u sjeni ali je istaknula da je riječ o novim amandmanima važnim za Hrvatsku

-Imamo nekoliko amandmana, ali to još nećemo najavljivati. Tih amandmana nije bilo prije i pokušat ćemo ih provući jer su važni za Hrvatsku- rekla je Tomašić.

-Već sam pred izbore govorila da neću ostati i trebala sam otići čim se riješi pitanje male plave ribe na Jadranu, ali sam se uvukla u ovo jer volim nekakve teške stvari. Želim ovo završiti no svečano obećajem svima onima koji jedva čekaju da odem u mirovinu, da im srce bude na mjestu, da 30. lipnja 2021. odlazim- najavila je Ruža Tomašić.

U ribarstvu će i dalje biti potreban angažman hrvatskih zastupnika, naglašava Tomašić i podsjeća da u Odboru za ribarstvo ostaje zastupnik SDP-a Predrag Fred Matić.

EU
Hrvatska
Politika