Razrednici mogu odahnuti

Roditelji će izostanke djece moći opravdati putem e-Dnevnika

Razrednici su posljednjih godina sve opterećeniji komunikacijom s roditeljima učenika tijekom i izvan radnog vremena, bilo da je riječ o najavi izostanka ili bilo kojoj temi koju roditelj ili skrbnik ima potrebu razjasniti s razrednikom
e-Dnevnik za u?enike i roditelje Davor Puklavec/PIXSELL

Umjesto putem Viber i WhatsApp poruka, SMS-ova, e-maila ili, u sve rjeđoj praksi, uživo u školi, roditelji školaraca od iduće školske godine izostanke svoje djece moći će opravdavati putem e-Dnevnika, piše Jutarnji list.

Učitelji i nastavnici razrednici, koje roditelji svakodnevno zasipaju porukama, vjerojatno će malo odahnuti zbog još jedne novine: komunikaciju s roditeljima moći će također ostvariti kroz e-Dnevnik, bez potrebe korištenja drugih kanala.

Razrednici su posljednjih godina sve opterećeniji komunikacijom s roditeljima učenika tijekom i izvan radnog vremena, bilo da je riječ o najavi izostanka ili bilo kojoj temi koju roditelj ili skrbnik ima potrebu razjasniti s razrednikom. Pritom je dio roditelja naviknut na komunikaciju s razrednikom putem SMS-a, drugi dio putem mobilnih aplikacija, a neki putem maila. Na razredniku je, naravno, da “pohvata” sve poruke.

Ako je učenik bolestan više od tri dana, koliko roditelj ima pravo sam opravdati, po sadašnjoj je praksi dužan razredniku dostaviti liječničku ispričnicu. U školama potvrđuju da sve manji broj roditelja donosi ispričnice u školu, budući da je nepisano pravilo postalo da ispričnice šalju putem e-maila ili poruke dostavljene na privatni mobitel razrednika.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potvrđuju kako im je ideja takvu praksu prebaciti u e-Dnevnik, tako da će Carnet u e-Dnevnik implementirati funkcionalnost koja će roditeljima omogućiti opravdavanje izostanaka učenika, piše novinarka Jutarnjeg lista Mirela Lilek.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika