Rimac i troje suosumnjičenih ostaju u istražnom zatvoru

Bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac i troje njenih suosumnjičenika iz afere Vjetroelektrane ostaju u istražnom zatvoru, odlučio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda

Dalibor UrukaloviĆ/PIXSELL

Bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac i troje njenih suosumnjičenika iz afere Vjetroelektrane ostaju u istražnom zatvoru, odlučio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Svim osumnjičenima istražni zatvor je produljen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odbijen je prijedlog Uskoka da ih se zadrži “iza rešetaka” i zbog opasnosti od ponavljanja nedjela. Uz Josipu Rimac u Remetincu će tako ostati i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro i šibenski poduzetnik Ante Sladić.

Odvjetnica Josipe Rimac, Lidija Horvat, u izjavi Hini izrazila je nezadovoljstvo što Uskok nije obrani dao na uvid iskaze ispitanih svjedoka, kojih je navodno 22. Nezadovoljna je i što je Uskok o proširenju istrage protiv Josipe Rimac medije izvijestio svega nekoliko sati prije današnjeg ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu.

-Ako to nije kršenje temeljnih prava obrane ne znam što jest- kazala je Horvat.

Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika Uskok od ranije sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.