Razotkriven šverc cigareta u kojem su sudjelovali policajac i carinik

Tužiteljstvo tvrdi da su u krijumčarskoj skupini koja je radila na dubrovačkom i zagrebačkom području bila četvorica osumnjičenih u dobi od 34 do 47godina.

Cigarete je na području BiH od nepoznatih prodavača navodno nabavljao drugoosumnjičeni, nakon čega su ih, u dogovoru s organizatorom skupine, preuzimali ‘kuriri’.

-Potom su trećeokrivljeni policijski službenik i četvrtookrivljeni carinski službenik cigarete ukrcavali i skrivali u putničkim vozilima u njihovom vlasništvu, a zatim su ih preko graničnih prijelaza na metkovačkom području krijumčarili iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te odvozili na područje Zagreba gdje ih preuzimao prvookrivljeni radi skladištenja i njihove daljnje prodaje- izvijestio je USKOK.

Dodaju da je na taj način prokrijumčareno najmanje 90 pakiranja s po 50 šteka cigareta, odnosno sveukupno 4.500 šteka cigareta koje nisu bile označene duhanskim markicamai na koje nisu platili carinska i druga davanja.

-Na opisani način su ostvarili korist od najmanje 900.000 kuna, koju su sukladno svojim ulogama i dogovoru međusobno podijelili- izvijestio je USKOK koji je protiv jednog okrivljenika zatražio određivanje istražnog zatvora.