Potvrđena optužnica protiv Bojana Ivoševića

Optužnica je dovela do novih izbora u Splitu
bojan ivošević Milan Šabić/PIXSELL

Optužno vijeće Općinskog suda u Splitu potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića zbog prijetnje novinarki. Optužnica koja je dovela do ostavki Ivoševića, ali i gradonačelnika Ivice Puljka te novih izbora u Splitu, potvrđena je 29. travnja, doznaje se na sudu.

Ivoševiću se na teret stavlja da je 6. veljače oko 19.30 sati, a kako bi izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, putem telefona zaprijetio urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije. Nakon verbalne rasprave poručio joj je “da će im se napiti krvi”. U optužnici stoji kako se osnovano sumnja da je novinarka te riječi prenijela svojoj kolegici i glavnoj urednici te izvršnoj urednici što je kod njih izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

Smatra se kako je Ivošević bio nezadovoljan pisanjem tog dnevnog lista o njegovom radu na mjestu zamjenika gradonačelnika, ali i o sadržaju objavljenom oko članova njegove obitelji.

Podizanje optužnice protiv najbližeg suradnika bivšeg gradonačelnika Splita Ivice Puljka bio je razlog i što su mu programski partneri u Gradskom vijeću okrenuli leđa tvrdeći kako ponašanje Ivoševića nije prihvatljivo niti se može opravdati s obzirom na funkciju koju obnaša. Nedugo nakon toga Puljak, Ivošević i “drugi” zamjenik Antonio Kuzmanić podnijeli su ostavku na te pozicije.

Puljak je potom poručio da ostavke ničim nisu uvjetovane ni iznuđene, već odluka da se Splićanima omogući izbor grada kakvoga žele, ističući da Ivošević ništa nije ukrao niti koga udario te ocijenio da se “zbog neprimjerenog komuniciranja ne ide se u zatvor”.

Hrvatska
Izbor urednika