Počeo ciklus edukacija za stočare

Stočari će, poručuju iz Savjetodavne službe, koncem ovoga i početkom idućeg mjeseca proći i obaveznu edukaciju za Mjeru 14 (dobrobit životinja)
eduk

Proteklih sedam dana u Dubravi su održane dvije edukacije za stočare, u trajanju po šest sati, i to za one koji koriste Mjeru 10.1.17 iz Programa ruralnog razvoja, a koje potiču na uporabu stajskog gnojiva na oranicama. U Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu, cijeni se, oko 150 je korisnika ove Mjere, a najviše – 80 njih – je na širem vrbovečkom području.

Zbog epidemioloških mjera oni su bili podijeljeni u četiri skupine. Uz to što je ova edukacija obavezna, polaznici su stekli i dosta novih znanja o vrijednosti stajskog gnojiva, te o najboljem načinu njegova korištenja na oranicama, poglavito u vrijeme iznimno visokih cijena mineralnih gnojiva. Stočari će, poručuju iz Savjetodavne službe, koncem ovoga i početkom idućeg mjeseca proći i obaveznu edukaciju za Mjeru 14 (dobrobit životinja).

Ove dvije mjere- kaže dipl.inž. Damir Pejaković iz Službe – zajedno će pomoći i značajnim financijskim sredstvima stočarima da lakše prebrode krizna vremena i nepovoljne odnose cijena u stočarskim proizvodnjama.

Agro
Brdovec
Događanja
Grad
Hrvatska
Općina
Vrbovec
Zagrebačka županija