Pregovori su u tijeku

Plenković: Državnih tajnika mora biti manje nego zastupnika i time sam sve rekao

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a na pregovore s Domovinskim pokretom oko broja mjesta državnih tajnika koja će im pripasti. Istaknuo je da taj broj mora biti realan. Otkrio je kako će dosadašnji guverner HNB-a Boris Vujčić dobiti novi mandat
Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu Predsjedništva stranke Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer je izvijestio kako su na Predsjedništvu razgovarali o suradnji s HOK-om, državnim obveznicama, susretu s Draganom Čovićem, 11. obljetnici ulaska u EU te o stanju u turizmu. Razgovarali su i o sanaciji kuća u područjima koja su pogođena nevremenom.

Komentirao je i pregovore o državnim tajnicima.

– Razgovaramo s nizom aktera koji su u vladajućoj većini. Nije to samo pitanje DP-a, nego i drugih. Moramo naći neke realne okvire. Ne može biti 150 državnih tajnika, rekao je.

Upitan što misli o izjavi Ivana Penave koji je kazao kako DP očekuje 10-15 mjesta, kazao je kako broj državnih tajnika DP-a mora biti realan.

– Dogovorit ćemo se. Mora biti realan broj. Državnih tajnika je manje nego zastupnika i time sam sve rekao, nastavio je.

Plenković je dodao kako Boris Vujčić ostaje na čelu HNB-a.

– Razgovarali smo guverner i ja. Dogovorili smo se da on nastavi s još jednim mandatom. Mislim da imamo vrlo kvalitetnu suradnju i osjećaj zadovoljstva za ono što je iza nas. Ovaj tjedan ćemo to riješiti, dodao je.

Hrvatska
Izbor urednika
Politika