Preslagivanje

SDSS ostaje bez mjesta državnog tajnika? Ministar: To je još uvijek špekulacija

U tijeku je sastanak Predsjedništva HDZ-a u Zagrebu. Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić osvrnuo se na pregovore s Domovinskim pokretom o broju mjesta državnih tajnika koji bi trebali pripasti HDZ-ovom koalicijskom partneru
Zagreb: Izglasano je povjerenje Vladi Republike Hrvatske Sastavljanje nove Vlade RH/Neva Zganec/PIXSELL

Erlić nije htio previše otkrivati kada se radi o pregovorima budući da u njima ne sudjeluje osobno.

– Čujete, svašta čujete, ne mogu govoriti u ovom trenutku, nisam direktno uključen u pregovore oko toga, ali mislim da je važno da se državni tajnici izaberu. Zasad su aktualni ovi koji jesu i vidjet ćemo, vjerujem da će to biti normalan dogovor, rekao je.

Na pitanje ostaje li SDSS bez državne tajnice u njegovom ministarstvu, odgovorio je kako je to još uvijek špekulacija.

– Ne mogu u ovom trenutku o tome govoriti. Za mene je to još uvijek špekulacija. Spomenka Đurić je još uvijek aktualni državni tajnik. Vidjet ćemo u narednim danima što će biti rezultat pregovora, kazao je Erlić, prenosi HRT.

SDSS kao politička stranka Domovinskom pokretu ne može biti partner

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potvrdio je ranije danas da se i dalje vode razgovori oko podjele resora državnih tajnika.

Ne razgovaramo o nikakvoj konkretnoj brojci, znači ono što smo i najavljivali, bit će između 10 i 15 tajnika, većina resora će biti pokrivena s njima. Ono što nas zanima, da budu što je moguće kvalitetnije postave od samih ministara do državnih tajnika i cijele strukture ispod njih kako bi mogli doći do što boljih rezultata, rekao je Ivan Penava, čelnik Domovinskog pokreta.

Podsjetimo, Penava je više puta ponovio da SDSS kao politička stranka, ne srpska nacionalna manjina, Domovinskom pokretu ne može biti partner.

– Mi ne možemo biti dio vladajućih, dio nekakvog paketa jer to je jednostavno nama programski neprihvatljivo, rekao je Penava.

Stvar je što se tiče DP-a vrlo jasna, nismo tajili to, svi su upoznati s tim, to znaju partneri iz HDZ-a. Očekujem od partnera da se sjedne za stol i da se ta situacija na razuman način riješi, dodao je.

Hrvatska
Politika