Peđa Grbin: SDP je u teškom stanju, nema vremena za čekanje

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin izjavio je kako je SDP u teškom stanju te nema vremena za čekanje, a naglasio je kako on ima snagu, energiju i znanje koja je toj stranci potrebna u ovome trenutku

Patrik Macek/PIXSELL

Kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin izjavio je kako je SDP u teškom stanju te nema vremena za čekanje, a naglasio je kako on ima snagu, energiju i znanje koja je toj stranci potrebna u ovome trenutku.

-SDP nema vremena za čekanje, zato što se nalazi u teškom stanju. Ako želimo popraviti sebe, ako želimo učiniti SDP modernom strankom koju nakon toga možemo predstaviti građanima i od njih tražiti povjerenje, mi moramo naprosto krenuti raditi odmah i oko toga nema dvojbe- rekao je Grbin gostujući na N1 televiziji.

Grbin je rekao kako se kandidirao za predsjednika SDP-a jer ima snagu, energiju i znanje koja je u ovom trenutku SDP-u potrebna.

Ako se SDP ne promijeni, slijedeći izborni rezultat može biti samo gori

O nezadovoljstvu unutar stranke zbog toga što su neki najavili kandidature prije završetka sastanaka stranačkih tijela te održavanja tajnih sastanaka, Grbin je rekao da tajnih sastanaka nema.

-Smetaju li im tajni sastanci ili javno objavljivanje kandidature, jer jedno i drugo ne ide u istu rečenicu. Nikakvih tajnih sastanaka nema, ono čega ima su stotine razgovora koje sam vodio s ljudima iz čitavog SDP-a- kazao je Grbin.

Na pitanje kako je moguće provesti na stotine telefonskih razgovora u samo tri dana, Grbin je uvjerio kako je to doista moguće.

-Pa naravno, nije teško obaviti nekoliko stotina razgovora ako si od jutra do večeri na raspolaganju svakome tko želi s tobom pričati. Iskreno, neki razgovori su bili objavljeni i prije, zato što smo vidjeli kakvo je stanje u SDP-u- rekao je Grbin te podsjetio da je i prije dvije godine govorio o problemima unutar stranke te zbog toga bio kažnjen.

Istaknuo je da su birači na nedjeljnim izborima otvorili oči svima u SDP-u koji su ih prethodno imali zatvorenima.

-Birači su u nedjelju rekli da politika koja se vodila u protekle četiri godine nije dobra i da žele da se SDP promijeni. Ako se SDP ne promijeni, rezultat na sljedećim izborima može biti samo gori- smatra Grbin.

Na demokraciji se treba raditi, a ne od nje bježati

Objasnio je da je svoju kandidaturu objavio javno jer se kandidat za predsjednika SDP-a ne predstavlja samo članovima stranke, već i građanima.

-Na demokraciji treba raditi, od nje se ne smije bježati. Ako se jednom dogodila neka greška, onda za nju ne smijemo kriviti demokraciju nego moramo pogledati u sebe i vidjeti što smo pogriješili- kazao je Grbin.

Smatra kako je osoba na vrhu stranke najodgovornija, te da se ta odgovornost širi na one koji su bili u Predsjedništvu stranke, na one koji su podržavali Bernardića i na one koji su kimali glavom na donošenje njegovim odluka.

-Danas dolaze na televizije i tvrde da su ga čitavo to vrijeme nagovarali na ostavku- dodao je.

-Nemam namjeru bježati od odgovornosti jer u protekle četiri godine sigurno ima stvari koje sam trebao napraviti drugačije. Izuzetno mi je drago da je Bernardić postupio odgovorno i što je napravio ono što je trebalo. Jesu li to trebali i drugi? Možda i jesu- zaključio je Grbin.