Pacijent donio koronavirus u KBC Sestara milosrdnica

U zagrebačkom KBC-u Sestara milosrdnica u tijeku je epidemiološko postupanje zbog pacijenta koji je prije dva dana došao na hitnu operaciju, a kasnije se ispostavilo da je zaražen koronavirusom, jer je bio bliski kontakt druge zaražene osobe. O tom slučaju ranije danas je izviješteno na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH.

Riječ je o osobi koja je zatajila potencijalnu zarazu nakon što je bila u kontaktu s rođakom iz Njemačke, kojem je ranije potvrđen koronavirus. To je prvi zaraženi pacijent koronavirusom u zagrebačkoj KBC Sestara milosrdnica, u Vinogradskoj ulici, a starije je životne dobi.

Operacijska dvorana, šok-soba i jedinica intenzivne njege se dezinficiraju, pacijenti su premješteni, a 12 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. Još jedan pacijent zbog kontakta sa zaraženim pokazuje simptome, a test će napraviti i sam ravnatelj. Sada se zbog toga otkazuju operacije malignih tumora i aneurizmi, objavila je večeras Hrvatska televizija.

-Jedan pacijent koji je ležao radi prijeloma do gospodina, je radi temperature premješten na odjel izolacije koji smo isto tako pripremili u zasebnoj zgradi i njegovo testiranje je u tijeku-kazao je za HRT ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak. Dodao je kako iz predostrožnosti do utorka neće biti operirani pacijenti koji zahtjevaju intenzivno liječenje. 

Siguran sam da smo do utorka ponovno u punoj funkciji