ručak

pexels-jaralol-20809056
RECEPT ZA RUČAK

Piletina u kremastom umaku s gljivama i pire krumpirom

Piletina je jedan od najpopularnijih izbora u mnogim kuhinjama, a zahvaljujući svojoj sočnosti i sposobnosti da upije bogate okuse,...

pexels-olly-761854
Stručnjakinja otkriva

U koje vrijeme je najbolje ručati?

Ručak je jednako važan kao i bilo koji drugi obrok. Pravilno opskrbljivanje našeg tijela hranjivim tvarima tijekom ručka pomaže u...

dinner-4929395_1920
TALIJANSKO JELO

Sigurno još niste probali pijane kotlete. Donosimo recept

Pitanje koje se provlači svaki dan u svakom kućanstvu glasi: Što ćemo danas za ručak? Ponekad jednostavno nedostaje ideja i više ne znate...

spare-ribs-5340942_1920
ZA PRSTE POLIZATI

Danas za ručak pripremite sočna rebarca iz pećnice

U finim i sočnim svinjskim rebarcima ne morate uživati samo u restoranima ili sezonski, u doba roštiljanja. Lako ih možete pripremiti i u...

chicken-4110212_1920
JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Ovakvo punjeno pile još niste probali. Savršen recept za nedjeljni ručak

Sočno meso, bogato nadjeveno aromatičnim sastojcima, pravi je gastronomski užitak koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.  Uz pravi...

pexels-boryslav-19870147
NAJBOLJA METODA

Grah prije kuhanja nikako nemojte potapati u vodi. Donosimo bolje rješenje

Mahunarke, orašasti plodovi, žitarice i sjemenke spadaju u zdrave namirnice, ali mogu biti vrlo štetne za organizam zbog fitinske kiseline...

food-692664_1920
DONOSIMO RECEPT

Varivo od slanutka i špinata

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a sama priprema traje nešto više od pola sata. Sastojci: 400 g kuhanog slanutka

gnocchi-4546542_1920
JEDNOSTAVNO

Ručak od 5 sastojka koji će biti gotov za 10-ak minuta

Jednostavna hrana može biti iznimno ukusna. Dokazuje to i ovi njoki s parmezanom i crnim paprom. Riječ je o jednostavnom receptu koji je...

farfalle-495747_1920
SAMO 4 SASTOJKA

Starinsko jelo prepuno je vitamina i odlično za probavu

To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili. Zelje je prava riznica vitamina i minerala, a...

2021-06-23-gastro-nemasni-pečeni-krumpir

GASTRO: Obrok bez mesa – nemasni pečeni krumpir i salata. Dovoljno, i ručak je tu!

Većini ljudi kad su vrućine hrana slabo paše, ali jesti se mora, tako da se radije biraju lagane ljetne salate od svježeg povrća, isto

2021-02-21-gastro-teleća-pečnka-šparoge

GASTRO: Teleća pečenka za nedjeljni objed, uz mlade šparoge. Sve miriše na proljeće!

Botanika bilježi 3000 vrsta šparoga, no svega njih dvadesetak su jestive. Uzgajaju se i beru u Africi, Aziji i većini mediteranskih...

2020-12-25-gastro-purica-mlinci

GASTRO: Božićni objed znači puricu z mlincima

Obiteljska okupljanja u hladnije doba godine, i to pogotovo u vrijeme Božića, ne mogu proći bez mirisne, hrskave i meke purice s mlincima od