piletina

2021-08-23-gastro-piletina-riža

GASTRO: Rižoto s piletinom, uživajte u kremastim zalogajima punih okusa!

Rižoto je talijansko jelo načinjeno od riže i priloga. Na vrelom ulju, maslacu ili masti poprži se riža, a zatim se dodaju prilozi. Obično

2021-08-21-gastro-roštilj-pileća-krilca

GASTRO: Danas roštiljamo – neodoljiva pileća krilca marinirana pivom!

Kad se odlučite za pripremu piletine na žaru, mariniranje je dobra opcija, neki bi rekli i jedina moguća, jer pečenje na gradelama izvlači...

2021-08-04-gastro-riža-piletina

GASTRO: Riža s piletinom, nabrzaka, ali – za petaka!

Premda talijansku kuhinju, uglavnom, povezujemo s tjesteninom, rižoto je, nakon tjestenine, zvijezda talijanske gastronomije, osobito na...

2021-06-16-gastro-pileća-prsa

GASTRO: Pileća prsa na naglo – veliki užitak s malo kalorija!

Jeste li znali da su piletinu Europljani otkrili Americi? Naime, kad je interkontintalnim utjecajima riječ, povijest bilježi,, uglavnom...

2021-05-17-gastro-riža-piletina

GASTRO: Ostalo piceka od pečenja? Rižoto će mu dati priliku za novu gastro doživljaj!

Picek u pećnici nedjeljom stara je navada zagrebačke kuhinje. No, najčešće, zahvaljujući veličini same peradi, ali i količini krumpira koju...

2021-03-24-gastro-piletina-u-umaku-od-češnjaka

GASTRO: Na svijetu je više od 25 milijardi piceka. Jedan neka danas zamiriše češnjakom!

Što je bilo prvo, kokoš ili jaje? Odgovor na tu dvojbu nećete uspjeti dokučiti, no uz piceka iz pećnice i malu pomoć češnjaka, zasigurno

2021-02-23-gastro-piletina-alfonso

GASTRO: Piletina Alfonso ili pileće meso s graškom, mahunama i sirom. Brzo i efikasno!

Piletina je naziv za meso domaćih kokoši. Prema kriteriju konzumacije, ona je najčešća vrsta mesa peradi u svijetu Za proizvodnju mesa...

2021-01-19-gastro-plieća-prsa-šampinjoni

GASTRO: Piletina s ružmarinom i šampinjonima – dobitna kombinacija bogatog ukusa

Piletina sama po sebi i nije neko sočno meso, tako da u svakodnevnoj uporabi najčešće se rabe postupci kojoj izvače ono najbolje iz nje

2020-12-29-gastro-pohanci-brokula

GASTRO: Pohanci s brokulom iz pećnice

Ako je od jučerašnjeg ručka ostalo viška pohanaca, ovo jelo će mu dati novi život. Bez obzira na vrstu mesa, bila ona, puretina, teletina