Odrezak od tune ili tuna steak, kako se udomaćilo u hrvatskoj jezičnoj praksi, poznat i kao riblji kotlet jer je riječ o diijelu ribe
Jeste li znali da je prva vrtna jagoda uzgojena u Bretanji u Francuskoj, tek krajem 18. stoljeća? Prije toga, šumske jagode i uzgajani...
Carpaccio je sirovo meso ili meso ribe koje je tanko narezano ili istučeno, a služi se sirovo, obično kao predjelo. U suvremenoj se...
Ovih se dana pojavila nevelika knjiga, preciznije knjižica ili mala zbirka recepata dvojbeno originalnog naslova “Život je prekratak da bi...
Ove godine, zbog opećepoznatih razloga nije bilo masovnih okupljanja i spremanja prvomajskog, oliti prvosvibanjskog graha, što je s...
Jeste li znali da je svinjetina najčešće rabljeno meso na u povijesti kulinarije? Ujedno, meso domaće svinje, one iz uzgoja, a ne iz...
Prije svega, pitanje – je li hobotnica riba? E pa nije, ali se “pika” kao jedan od najukusnijih morskih plodova! Ona je je mekušac
Premda ga neki, zbog njegove navodne velike kaloričnosti, nazivaju “prokletim gomoljem” (jest doista, krumpir raste ispod zemlje), sam po...
Bez obzira na povremene prodore hladnoće sa sjevera, jagode na lokalnoj tržnici ili u supermarketu siguran su znak proljeća. Sezona im je...
Povijest botanike tvrdi kako se banana uzgaja više od 10.000 godina, još od doba neolitika no glavnina banana koje danas rabi zapadnjačka...
Kad je riba u pitanju, vjerojatno zbog ribolovaca, kojima je veličina doista važna, veći komadi su na cijeni. Osobito kod šarana, gdje su...
Bezmesna prehrana, danas pomodno vegaterijanstvo i vaganstvo, praktički, poznata je oduvijek. Naime, uvijek su postojali ljudi koji iz ovog...
Očišćena riba skuha se u ribljem temeljcu i pusti u istom temeljcu da se potpuno ohladi. Riblje meso odvoji se od kosti i kože