Liječnik je izdao upozorenje svima koji bi mogli doći u iskušenje da pojedu nepljesniv dio svoje štruce kruha unatoč pronalasku plijesni...
Uvijek pripazite da kruh ne držite u blizini topline ili vlage jer to može utjecati na njegovu kvalitetu. Naime, plastične vrećice zadrž...
Obožavatelji hrane pohvalili su jednostavan recept koji koristi samo dva sastojka, koji je “točno poput kiselog tijesta”. Emily...
Čuvanje kruha predstavlja veliku dilemu. Supermarketi ga čuvaju na policama na sobnoj temperaturi, ali mnogi ga drže u kutiji jer misle da...
Usporede li se cijene kruha u Hrvatskoj s onima u ostatku Europe, kod nas je 15 posto skuplji. Sever je rekao da je od
Stari i tvrd, ali još uvijek jestivi kruh može biti izvor različitih gastronomskih eksperimenata. Od njega možete napraviti krušne mrvice...
Ako se brinete zbog viška kalorija koje unosite kruhom, stručnjaci su otkrili trik kojim ćete jednostavne ugljikohidrate u kruhu pretvoriti...
Otkupna cijena pšenice tijekom godina jedva da se mijenjala, no kruh je višestruko skuplji. Ne iznenađuje stoga što ratari najavljuju da...
Domaći kruh s nekim namazom ili u obliku sendviča omiljen je comfort food mnogih ljubitelja dobre hrane. Jedna je od najstarijih namirnica...
U godinu dana cijene hrane u Hrvatskoj skočile su 20 posto, dva puta više od prosječnog povećanja cijena prehrambenih namirnica u EU, a...
Stollen je voćni kruh od orašastih plodova, začina i suhog ili kandiranog voća, presvučen šećerom u prahu ili šećerom. To je tradicionalni...
Ciabatta doslovno prevedeno – papuča, talijanski je bijeli kruh napravljen od pšeničnog brašna, vode, soli, kvasca i maslinovog ulja...
Prema statistikama Hrvati godišnje pojedu čak 62 kilograma kruha i drugih pekarskih proizvoda po glavi stanovnika, čime smo prema kriteriju...
Focaccia je ravni talijanski kruh pečen u pećnici, stilom i izvedbom, sliče teksturi kao tijesto za pizzu, pa se ponekad imenuje pizza bianca...
Značaj kruha u europskoj prehrani je nemjerljiv, osobito među Hrvatima, kojima se omiljena poštapalica, kad je o značaju kruha riječ, ona...
Po uopćenoj i krutoj definiciji kruh je proizvod koji se dobiva miješanjem brašna s vodom, mlijekom, sirutkom, ili nekom drugom tekućinom...
Po definiciji, kruh je proizvod koji se dobiva miješanjem brašna s vodom, mlijekom, sirutkom, ili nekom drugom tekućinom uz dodatak kuhinjske...