Oleg Butković: Zbog zagrebačkog HDZ-a nije prošao GUP

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u srijedu da zagrebački HDZ ima svoj stav o Generalnom urbanističkom planu koji je držao do kraja zbog čega GUP nije prošao, što pokazuje kako HDZ nije popustio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

-HDZ je u Zagrebu imao svoj stav i držao ga je do kraja. GUP nije prošao. Gdje vi sada iščitavate da je HDZ popustio gradonačelniku- rekao je Butković novinarima nakon užeg kabineta Vlade.

Istaknuvši kako to nije odluka premijera, nego zagrebačkog HDZ-a, rekao je da oni dobro rade svoj posao, te da bi u suprotnom svi trebali dati ostavku. Butković je ponovio kako HDZ u Zagrebu ima svoj stav o GUP-u, kako je dao je amandmane i glasao protiv. Na upit novinara kakvu poruku šalje HDZ ako surađuje s Bandićem kojeg je optužilo državno odvjetništvo, Butković je ponovio da HDZ ima svoj stav o GUP-u.

-Rekao sam da ćemo mi sukladno izborima, a bit ćemo relativni pobjednici, tražiti da možemo napraviti većinu u saboru. Kao što i svaki put bude- poručio je Butković dodajući da će se sve vidjeti nakon rezultata izbora.