NK Vrbovec – pet prinova za proljeće

Pred nama je 19 kola, a u igri je još 57 bodova. Vjerujem da možemo osigurati trećeligaški status, optimistično će trener Vrbovca Renato Jurčec

U redove vrbovečkog trećeligaša pristupilo je pet novih igrača. Službeno to su: vratar Dražen Bilić (Dugo Selo), stoperi Martin Krizmanić (Trnje) i Lovro Novokmet (Sesvetski Kraljevec), zadnji vezni Dino Tomas (Makarska), te povratnik u staro jato iz Koprivnice Filip Busija. Uz to, seniorima se priključilo i pet juniora, a – što je najvažnije – nitko iz jesenskog sastava nije napustio Sajmište.

-Bit će to dobra ekipa, s nizom kvalitetnih igrača, samo moramo se skupiti, savjesno pristupiti zadacima, dobro se pripremiti i idemo u prvenstvo – kaže nam novi trener Crvenih Renato Jurčec.

Nažalost, zbog epidemioloških razloga, Vrbovec po drugi put mora pauzirati; podsjetimo, odmah na početku prvenstva zbog zaraze korona-virusom nekolicine igrača, momčad je morala u dvotjednu samoizolaciju, a onda ih je dočekao pakleni ritam srijeda-subota u samo mjesec dana. Sada je početak zimskih priprema, zakazan za 11. siječnja, ponovo odgođen do kraja mjeseca. Skraćen je fond treninga i odgođene prve četiri od devet pripremnih utakmica.

-Kako je nama, tako je i svima drugima. Ali, mi smo osnovali svoju mrežnu grupu i tu dogovaramo sve što bi igrači trebali sami raditi na fizičkoj kondiciji, kako bismo mogli normalno nastaviti s radom, čim to epidemiološke mjere dozvole – kaže Jurčec.

Vjerujete li u ovu misiju u Vrbovcu, s obzirom na jesenski učinak ekipe, posljednje mjesto sa samo 5 bodova? – pitamo ga.

-Da ne vjerujem u ekipu, ne bih ni dolazio. Uostalom, u sličnoj sam situaciji bio prije tri godine sa Španskim, pa s Bistrom. Pred nama je 19 kola, a u igri je još 57 bodova. Vjerujem da možemo osigurati trećeligaški status – povio nam je Renato Jurčec.