Miroslav Škoro: U trenutku kad se epidemiološkim mjerama ograničavaju mnoge stvari, “oni imaju festival”

Oštra poruka čelnika Domovinskog pokreta spram vladajućih i Nacionalnog stožera Civilne zaštite

Patrik Macek/PIXSELL

Domovinski pokret osnovao je u Pločama dubrovačko-neretvansku podružnicu, a predsjednik stranke Miroslav Škoro izjavio je da se Domovinski pokret pokazao kao kvalitetna politička opcija potrebna Hrvatskoj. Podsjetio je kako je Domovinski pokret u Hrvatskom saboru uspio izboriti 16 mandata i izrazio nadu za dobar rezultat na lokalnim izborima.

-Bit ćemo toliko potrebna promjena, vidite i sami kako se vladajući ponašaju- rekao je Škoro.

Privođenje državnog tajnika Sučića u Vukovaru i ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava Šeremeta prilikom kontrole epidemioloških mjera Škoro je nazvao “novim HDZ-om”.

-To su visoki dužnosnici, posebni izaslanici Andreja Plenkovića u bezbroj situacija, potencijalno budući kandidati za gradonačelnike i ambiciozni ljudi grada Vukovara, državni tajnici- rekao je i dodao kako, u trenutku kad se epidemiološkim mjerama ograničavaju mnoge stvari, “oni imaju festival”.

Na upit treba li zakon o zaštiti pučanstva mijenjati po hitnoj proceduri i je li za kažnjavanje građana i za proglašenje izvanrednog stanja, Škoro je odgovorio kako sve ozbiljne odluke koje se tiču ljudskih i ustavnih prava treba donositi Hrvatski sabor.

-Hrvatska je bila u totalnom zaključavanju na 19 oboljelih, jedno vrijeme je bilo normalno da ih bude oboljelih po 3500, problematično je kako se podaci uzorkuju i obrađuju. Bojim se da ćemo posljedice ispaštati još dugo- zaključio je Škoro.