Milan Bandić poručio Dragi Prgometu: S koalicijskim partnerima ne komuniciram putem medija

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je komentirati optužbe predsjednika zagrebačke skupštine koji ga je prozvao da omalovažava HDZ jer je promijenio svoj stav o tome da se 33. sjednica održi virtualno, poručivši da s koalicijskim partnerima ne komunicira putem medija

Davorin Visnjić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je komentirati optužbe predsjednika zagrebačke skupštine koji ga je prozvao da omalovažava HDZ jer je promijenio svoj stav o tome da se 33. sjednica održi virtualno, poručivši da s koalicijskim partnerima ne komunicira putem medija.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet prozvao je ranije danas koalicijskog partnera Milana Bandića da omalovažava HDZ jer je promijenio svoj stav o tome da se 33. sjednica održi virtualno zbog čega je najavio da će im dati ovlast da sami održe sjednicu kad hoće. Prgomet je najavio i da će zbog očiglednog nepovjerenja među partnerima sutra popodne na predsjedništvu gradskog odbora HDZ-a predložiti odluku o načinu suradnje na razini grada s partnerom koji omalovažava HDZ i skupštinu te laže i dovodi u pitanje normalno funkcioniranje skupštine.

Zagrebački gradonačelnik nije želio na konferenciji za novinare Gradskog stožera civilne zaštite komentirati niti tu najavu, poručivši da s koalicijskim partnerima ne komunicira putem medija.

Ovaj put neće proći “Milane javi se”

-Ne znam s kime polemizira, pitajte njega. Sa mnom sigurno ne, a ja s njim sigurno neću. Moja odgovornost je prebitna da bih polemizirao s predsjednikom Skupštine. Neka svatko radi svoj posao. S koalicijskim partnerima ne komuniciram putem medija. Poslušajte moju jučerašnju izjavu, stojim kod svake riječi. Gradonačelnik je poslao sve materijale. Ovaj put neće proći “Milane javi se”- rekao je Bandić.

Bandić je, kazao je Prgomet, bio suglasan da se sjednica održi virtualno, a Klub HDZ-a koji je donio odluku o online sjednici je s prvom zamjenicom gradonačelnika i predsjednicom njegovog kluba Anom Stavljenić Rukavinom prošli tjedan potvrdio taj prijedlog i zajedno dogovarao detalje sjednice.

-Međutim, jučer se gradonačelnik pridružio zahtjevu SDP-a i oporbe i putem medija prozvao predsjednika skupštine, dakle mene, da ja ne želim organizirati sjednicu uživo, tvrdeći potpuno neistinito da je on uvijek bio za takvu vrstu sjednice i da iako će biti u Zagrebu neće doći na on line sjednicu- rekao je Prgomet.

Čelnik Gradske skupštine tvrdi da su zamjenica gradonačelnika i klub HDZ-a prihvatili prijedlog on line sjednice te da za to postoji i dokumentacija.