Majci ubijene Nikoll 13 godina, ocu 7 godina zatvora

Roditeljima se na teret stavljalo emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece
pravosuđe sudstvo

Majka dvogodišnje Nikoll Dedić iz Nove Gradiške koja je od posljedica teških ozljeda preminula 4. travnja 2021. u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti danas je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđena na 13 godina, dok je otac djevojčice osuđen na 7 godina.

Majci Mireli Dedić je suđeno za smrt djevojčice odnosno da je 31.ožujka 2021. grubo odgurnula dijete koje je pri padu zadobilo po život opasne ozljede.

I majci i ocu Danijelu Dediću na teret se stavljalo emocionalno zanemarivanje i zlostavljanje djece. Osumnjičeni roditelji imaju ukupno četvero djece.

Nakon tragične smrti dvogodišnjeg djeteta, dvoje od troje preostale djece izuzeto je iz zajedničkog domaćinstva. Treće dijete, koje je bilo pod skrbništvom bake, izuzeto je iz obitelji u ožujku ove godine.

Kontrolni upravni nadzor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nad radom Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, utvrdio je višestruke pogreške i propuste.

Suđenje s kojega je isključena javnost počelo je 11. travnja, a nakon izricanja nepravomoćne presude roditeljima je određen istražni zatvor.

Crna kronika
Hrvatska