GUDOVAC: Šampionka izložbe krava Roberta Tomice Bukala

Državnom stočarskom izložbom, danas posvećenoj simentalskoj pasmini goveda, danas u Gudovcu završava 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Državnom stočarskom izložbom, danas posvećenoj simentalskoj pasmini goveda, danas u Gudovcu završava 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam. Nakon što je kod holstein pasmine šampionsko zvono jučer otišlo obitelji Bačani iz Rumenjaka, kod simentalske pasmine šampionkom je danas proglašena sjajna krava Roberta, obitelji Bukal iz Praščevca (općina Farkaševac) – prenosi Prigorski.hr.

Šampionsko zvono najboljoj kravi oko vrata stavila je ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić sa suradnicima, a novčanu nagradu uručio je predsjednik Središnjeg saveza uzgajivača simentalca Damir Horvatić.

Obitelj Bukal generacijama se bavi uzgojem goveda, a na OPG-u trenutno drže 80 muznih krava, a tove i bikove. Da će se ovaj generacijski posao nastaviti sigurno, tata Tomica može biti miran, jer mu u poslu itekako već pomaže i sin Nikola, koji je u Gudovcu i predvodio miljenicu štale i šampionku Robertu. Inače, Bukalovi su vrijedni uzgajatelji, višestruko nagrađivani za svoj rad, te dugogodišnji članovi Saveza uzgajivača simentalca Zagrebačke županije i grada Zagreba, sa sjedištem u Vrbovcu.

Tradicionalno, austrijski savez Rinderzucht poklanja najboljim i najposebnijim kravama. Ove godine veliko zvono dodijeljeno je kravi staroj čak 18 godina. Ona dolazi s OPG-a Rajaković iz Predavca kraj Bjelovara.

Tako će se i ovo austrijsko zvono na obiteljskim policama naći uz mnoštvo drugih do sada osvojenih nagrada.