FOTO: Sportaši godine- ponos Vrbovca

Priznanja su nagrađenima uručili gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović
s sportaši grada

Pri kraju finalnog programa na 42. MNT Čedomil Drvenkar u Vrbovcu upriličeno je tradicionalno svečano proglašenje i dodjela nagrada i priznanja najboljim vrbovečkim sportašima za 2021. godinu, u organizaciji Gradske zajednice športskih udruga grada. Priznanja su nagrađenima uručili gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, a dobili su ih:

Domenik Andreić, član Hrvačkog kluba PIK Vrbovec proglašen je najboljim sportašem Grada Vrbovca u 2021. godini. Priznanje je primio za rezultate postignute u prošloj godini, među kojima se ističe treće mjesto na Prvenstvu hrvatske slobodnim stilom. Andreiću je ovo treće uzastopno priznanje za najboljeg sportaša Vrbovca.

Najbolja sportašica Grada Vrbovca bez konkurencije je i ove godine Andrea Petrek, članica Powerlifting klub „Wild hogs“ Vrbovec. Laskavu je titulu priskrbila osvajanjem svjetskog zlata u Litvi (122,5 kg). Andrea je četvrti put proglašena najboljom sportašicom Grada Vrbovca.

Najbolji sportaš mladeži Grada Vrbovca je Mislav Murlin iz HK PIK Vrbovec. Najveći mu je uspjeh treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske slobodnim stilom.

Najbolja sportašica mladeži Grada Vrbovca je Mia Burić iz Teniskog kluba Vrbovec, za brojne uspjehe na turnirima i prvenstvima do lipnja 2021. godine, kada prekida natjecanja zbog ozljede trbušnog mišića.

Trener godine Grada Vrbovca u 2021. godini je Dražen Biškup (NK Vrbovec). Biškup je vođenje seniora NK Vrbovec preuzeo u najgorem mogućem trenutku – na kraju polusezone 2020./21. sa samo 5 bodova i na začelju tablice. „Svojim talentom je podigao cijeli klub i od tih pet bodova, ekipa je dogurala do 36 na kraju sezone, čime je osiguran ostanak u 3. HNL“ – stoji u obrazloženju priznanja.

Športski djelatnik Grada Vrbovca je Marko Solarić iz NK Lonja. Dugogodišnji je član i sportski djelatnik NK Lonje, gdje je aktivno uključen u organizaciju svih aktivnosti Kluba – od pripreme terena za odigravanje utakmica, primanje službenih osoba, organizacija utakmica, do organizacije malonogometnog turnira i to sve – volonterski.

Najbolja muška sportska ekipa u 2021. godini je Nogometni klub Vrbovec. – Nakon osvojenih ukupno 5 bodova na kraju polusezone, momčad je u proljeće krenula na sve ili ništa. Pod vodstvom Biškupa, pokazali su kako se bori za opstanak, kako se ostavlja duša na terenu i kako se spašava klub. Uspjeli su osvojiti još 31 bod u drugom dijelu sezone – navedeno je u obrazloženju priznanja.

Najbolja ženska sportska ekipa je Ženski odbojkaški klub Vrbovec, koji se već dugi niz godina natječe u 1B ligi unatoč odlasku brojnih igračica. Ulaskom u sezonu 2021./22. imperativ je bio zadržati prvoligaški status, a nakon prvog dijela lige, vrlo je izgledno da će to i uspjeti.

One su jedno i najbolji sportski kolektiv Vrbovca. Naime, jedini je to sportski kolektiv u gradu čiji svi treneri imaju visoku stručnu spremu. Natječu se u svim uzrasnim kategorijama, te svake godine redovito odlazi na državno prvenstvo. Uz to, svake godine organiziraju i odbojkaški kamp na razini županije, te turnir u odbojci na pijesku.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Sport
Vrbovec
Zagrebačka županija