FOTO: Sjećanje na Nevenku Topalušić

U Vrbovcu je večeras obilježena sedma obljetnica smrti narednice HV-a Nevenke Topalušić
t4

U Vrbovcu je večeras obilježena sedma obljetnica smrti narednice HV-a Nevenke Topalušić, koja je sahranjena na vrbovečkog gradskom groblju. Na njenom grobu, kao i pred spomen-obilježjem Hrvatska kocka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a sveta misa zadušnica služena je u vrbovečkoj župnoj crkvi Sv. Vida.

Komemoraciji su u Vrbovcu prisustvovali su njen suprug Branko, djeca Dubravko, Željko i Ana te njihove obitelji, Udruga branitelja II. gardijske brigade Gromovi na čelu s predsjednikom pukovnikom Stjepanom Krupecom i pukovnikom Dankom Bevanda, zatim delegacija vrbovečkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata na čelu s Hrvatskim časničkim zborom, u ime grada Vrbovca na komemoraciji je bio zamjenik gradonačelnika Marko Belošević, zatim brigadir u miru Branko Gačak, ratni zapovjednik 51. Samostalne bojne te predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec Marijan Plahutar i članovi Zbora.

Pokojna Nevenka Topalušić bila izuzetno hrabra žena, braniteljica domovinskog rata i medicinska sestra u 51. Samostalnoj bojni Vrbovec, a poslije i pripadnica II. gardijske brigade Gromovi. U akciji „Una„ teško je ranjena, kao i njezin sin Dubravko, te je provela skoro 20 godina u invalidskim kolicima. Narednica Nevenka Topalušić bila je stopostotni ratni vojni invalid.

Na njenom je grobu uklesano: “Ostavila si tragove koji se ne brišu i dobrotu koja se pamti. Tvoja plemenita duša, veliko srce i častan život zaslužuje da te vječno poštujemo i nikad ne zaboravimo“.

Događanja
Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Vrbovec
Zagrebačka županija