FOTO: Šampion 20. izložbe vrbovečkih vina graševina Stjepana Levaka

U sklopu proslave Dana grada i župe Vrbovec u subotu je navečer u Vinskom domu održana 20. izložba vina vrbovečkog kraja,

U sklopu proslave Dana grada i župe Vrbovec u subotu je navečer u Vinskom domu održana 20. izložba vina vrbovečkog kraja, na kojoj je razloga za slavlje posebno imao Stjepan Levak. Njegova graševina ocijenjena je s najviše bodova i proglašena „gradonačelnikovim vinom“ za ovu godinu.

On je jedan od 18 dobitnika zlatne diplome na ovogodišnjem ocjenjivanju, na koje su vrbovečki vinari ponudili rekordnih 130 uzoraka. Levakova graševina je osvojila 88 bodova, a bod manje chardonnay Maria Periše. Dalje su se plasirali Marijan Petrak, Stjepan Crneković (graševine), Antun Škrnjug (mješavina), Marijan Kvaternjak, Stjepan Jakopic, Andrija Korenika, Antun Korenika, Viktor Korenika (graševine), Ivica Petek-Kos (mješavina), Miroslav Melić, Marijan Petrak, Nikolina Grozdić, Božidar Grebenar (graševine), Tihomir Tkalčić (škrlet), Valentin Crneković (graševina) i Ivica Maduna (rajnski rizling).

Osim zlatnih, dodijeljeno je još 55 srebrnih i 41 brončana medalja, te dva priznanja.

Predsjednik Udruge vinogradara Antun Štanfel zahvalio je svima na potpori koju pružaju udruzi u njenom radu, poglavito gradu Vrbovcu. A, zavičajni pjesnik Josip Bešen, prof. ovom je prigodom Udruzi pročitao i poklonio svoju vinogradarsku pjesmu, napisanu samo za njih.

Ceremonijalnim ispijanjem najbolje ovogodišnje vrbovečke kapljice završio je službeni dio ceremonije, koju je uveličao folklorni ansambl HKUD-a Petar Zrinski, a potom su se domaćini i gosti, uz zvuke tamburice, nastavili družiti u Vinskom domu uz slastan zalogaj i sve bolju vrbovečku kapljicu.