FOTO: Počela Slamarama u Vrbovcu

Na livadi iza zgrade Gradske uprave osam umjetnika u parovima izrađuje skulpture od slame

U Vrbovcu je započela nadasve zanimljiva manifestacija „Slamarama“ – prvi mali festival velikih skulptura od slame. To je zapravo umjetnički projekt Turističke zajednice Grada Vrbovca, koji provodi udruga Artoratorij u suradnji s Vrbovečkom udrugom mladih VUM.

Na livadi iza zgrade Gradske uprave osam umjetnika u parovima izrađuje skulpture od slame – Petar i August Popijač, Paula Bučar i Ivan Oštarčević Jelena Kašić i Sanjin Vinković, te Valerija Jakuš i Mia Maraković.

-Ideja je potekla od direktorice TZ Vrbovec Jasne Benedik, koja je željela da imamo i jedan takav događaj tijekom ljeta i da malo zabavimo Vrbovčane, a slama je izabrana kao jedan prirodni materijal, koji je nama uvijek dostupan i uvijek zanimljiv za izradu skulptura– kazala je predsjednica udruge Artoratorij Verena Jakuš.

Za posjetitelje je pripremljen i zabavan popratni program. U subotu u 10 sati održat će se prigodna radionica za djecu udruge Artoratorij, a klinci će naravno raditi sa slamom. U subotu u večernjim satima počinje i glazbeni program koji organizira VUM – na parkiralištu će s početkom u 20 sati svirati grupa BALKALAR.