FOTO: Hrvatski i slovenski vatrogasci u zajedničkoj misiji

U Ivanić-Gradu se održava druga zajednička vježba u sklopu projekta ENRAS
1P1A5334

U Ivanić-Gradu danas se održava druga zajednička vježba interventnih vatrogasnih jedinca pograničnih područja Hrvatske i Slovenije.

Vježba se održava u sklopu projekta ENRAS kojim se rješava zajednički izazov neadekvatne pripremljenosti i sigurnosti u intervencijama u slučaju nuklearnog ili radiološkog izvanrednog događaja za interventne radnike, osobito vatrogasce. Na današnjoj vježbi sudjeluje i 10 pripadnika JVP iz Ivanić-Grada od kojih će njih pet postati i instruktori za ovakav tip intervencija.

Projekt ENRAS (ENsuringRAdiationSafety) u prekograničnom području Slovenije i Hrvatske kojim se rješava zajednički izazov neadekvatne pripremljenosti i sigurnosti interventnih radnika, osobito vatrogasaca, u intervencijama u slučaju nuklearnog ili radiološkog izvanrednog događaja pokrenut je u listopadu 2018. godine.

Srž projekta je izrada i implementacija novog zajedničkog sustava obuke za interventne jedinice i potpisivanje sporazuma o uspostavi nove prekogranične strukture za promicanje suradnje između dviju zemalja na području sigurnosti. 

Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Ostalo
Zagrebačka županija