FOTO: DVD Vrbovec svečano proslavio 140. rođendan

Slavljeniku su u goste došli mnogi uzvanici i uglednici
v27

U subotu je u svečano proslavljena 140. obljetnica osnutka i neprekidnog djelovanja DVD-a Vrbovec. Slavljeniku su u goste došli mnogi uzvanici i uglednici – glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković, predstavnici brojnih društava, saveza i vatrogasnih zajednica, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, načelnici susjednih općina, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj sa suradnicima, počasni građanin Vrbovca general Mladen Markač, vrbovečki župnik i dekan vlč. Zoran Grgić-Grga i mnogi, mnogi drugi.

Nakon okupljanja kraj vatrogasnog doma, svečani ešalon svih vatrogasaca i vozila prošao je potom ulicama Vrbovca do restorana Marije, gdje je održana svečana sjednica.

Predsjednik Marijan Krznar okupljene je podsjetio na minulih 140 godina od osnutka i neprekidnog djelovanja DVD-a Vrbovec, koje je osnovano 2. srpnja 1882. godine. Društvo je kroz svoju bogatu povijest do danas postalo stožerno, među 16 društava grada Vrbovca.

-Danas smo društvo koje može odgovoriti na sve zadaće i sposobni za najsloženije intervencije, kako bismo i dalje bili na usluzi Gradu i građanima – poručio je Krznar.

Čestitajući svojim vatrogascima ovaj lijepi jubilej vrbovečki je gradonačelnik Denis Kralj poručio kako ga od povijesti, više zanima vatrogasna sadašnjost. A to kakav je DVD Vrbovec danas čini ga posebno ponosnim. Izrazio je nadu da će sljedeći jubilej – 145. obljetnica – biti proslavljena u novom vatrogasnom centru, čiji se početak gradnje upravo očekuje.

-Vatrogastvo je jedan od stupova domovinske sigurnosti,. Uz Hrvatsku vojsku, policiju i branitelje, vatrogasci su ponos ove države. DVD Vrbovec ima povijest koju čuva, povijest koju poštuje, a ujedno ima i ljude. Za vas mogu reći samo riječi hvale, nastavite tako, budite na ponos svojem gradu i građanima – kazao je, među ostalim, Slavko Tucaković.

Na svečanosti su dodijeljena brojna priznanja i odlikovanja, a proslavu je uveličala Ženska vokalna klapa „Lera“ domaćeg HKUD-a Petar Zrinski.

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija