FOTO: DVD Križ proslavio 125 godina neprekidnog rada i djelovanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križ, protekle je subote proslavilo značajan jubilej, 125 godina neprekinutog rada i djelovanja. Ovo je društvo danas stožerno društvo Vatrogasne zajednice općine Križ, koje je u proteklom razdoblju preživjelo dva Svjetska rata te Domovinski rat, dok danas predstavlja važnu kariku u vatrozaštiti, uvijek promičući humanitaran, nesebičan i prije svega dobrovoljan rad za dobrobit svih stanovnika Općine Križ.

-Mi želimo pokazati koliko cijenimo sve ovo što smo napravili, ali i da se malo proveselimo- istaknuo je predsjednik DVD-a Križ Dalibor Ivanić.

Proslavi koja je održana pod pokroviteljstvom župana Zagrebačke županije i supokroviteljstvom Općine Križ i načelnika Marka Magdića, odazvalo se četrdesetak društava.

-Naša općina značajno podržava rada Vatrogasne zajednice i njezinih 13 društava. Ponosni smo na naše vatrogasce, kao i na ovo društvo sa stoljetnom tradicijom- istaknuo je zamjenik načelnika Zlatko Hrastić. 

Na svečanoj sjednici zaslužnim su pojedincima uručena priznanja, a sjednici je prethodio mimohod kroz Križ te misa u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa.