Dječji tjedan u Križu obilježen donacijom sterilizatora Dječjem vrtiću Križ

Općina Križ kao Općina prijatelj djece, svake godine priprema nešto za svoje najmlađe stanovnike
1P1A1568

U povodu obilježavanja 5. listopada Međunarodnog dana djeteta u Dječjem tjednu koji se obilježava od 5. do 11. listopada, Općina Križ kao Općina prijatelj djece, svake godine priprema nešto za svoje najmlađe stanovnike. Ove je godine radi pandemije COVID-19 izostalo tradicionalno obilježavanje te je Općina Križ odlučila, u cilju zaštite zdravlja mališana, Dječjem vrtiću Križ donirati UVC BOX za sterilizaciju predmeta i to po jedan uređaj za svaki objekt u Dječjem vrtiću Križ (Križ i Novoselec).

-S obzirom na okolnosti bili bi sretniji da su to neke igračke ili slatkiši. Kako je pandemija još uvijek tu, odlučili smo se na ovaj uređaj kako bi sve stvari u vrtiću bile sterilne i sigurne- poručio je načelnik Marko Magdić.

Na primopredaji UVC BOX-a za sterilizaciju predmeta bio je i njegov izrađivač, mladi inovator iz Ivanić-Grada Kristijan Škarica koji je odgojiteljicama prezentirao korištenje uređaja.

-Uređaj ima širok raspon uporabe. Ovo sam napravio za svoju djecu, a danas se posao širi sam od sebe. Ovaj uređaj u 60 sekundi uništava viruse i bakterije sa stvari- otkrio nam je Kristijan Škarica.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Križ Ksenija Gudan istaknula je kako će ova donacija još više podići sigurnost cjelokupnog prostora dječjeg vrtića.

Vrijednost donacije iznosi nešto manje od 12 tisuća kuna.

Događanja
Hrvatska
Križ
Općina
Zagrebačka županija