Beroš: U KB Dubrava poslana zdravstvena inspekcija

Beroš je rekao kako će zdravstvena inspekcija provjeriti je li u pitanu neadekvatno postupanje bilo da je riječ o opskrbi hranom, lijekovima, kisikom ili bilo čime drugim

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je u KB Dubravu poslao zdravstvenu inspekciju koja će istražiti okolnosti iz anonimnog pisma liječnice, objavljeno u medijima, koja tvrdi da u bolnici nedostaje hrane, lijekova te kisika za Covid-19 pacijente.

Beroš je rekao kako će zdravstvena inspekcija provjeriti je li u pitanu neadekvatno postupanje bilo da je riječ o opskrbi hranom, lijekovima, kisikom ili bilo čime drugim.

-Ovo je jedna nova kriza koja se ne može usporediti ni s jednom dosadašnjom krizom, osim s Domovinskim ratom, i tu je potreban određeni brzi odgovor i prilagodba novim okolnostima- kazao je i dodao kako je KB Dubrava u ovom trenutku preuzela na sebe najveći dio odgovora prema Covid-19 pozitivnim bolesnicima.

-Već se radi na preraspodjeli kadrova, ne samo liječnika i medicinskih sestara, i učinit ćemo sve da pomognemo KB Dubrava da funkcioniraju na najbolji način- rekao je Beroš koji je online sudjelovao na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo.