VIDEO Tomislav Truščec otkriva tajnu slasnih šarana na rašljama

Proslava Dana općine Farkaševac nezamisliva je bez šarana na rašljama. Za njegovu pripremu i ove su godine zaduženi članovi ŠRU Gornji Vukšinac, koji su prvu turu šarana ispekli za današnju svečanu sjednicu Općinskog vijeća.
-Za ovu priliku pripremili smo 60 polovica šarana- na prvu će Tomislav Truščec, koji nam je otkrio i tajnu dobrog šarana na rašljama.
-Tajne su tajne i one se ne odaju. Bitno je da je riba svježa, zatim je bitna dobra priprema i pac, kao i vatra na kojoj se šarani peku. Mi pečemo na ugljenu gdje je vrhunaska temperatura tako da je i riba kvalitetno pečena- kaže nam Tomislav, uz kojeg su u pripremi ove slasne delicije sudjelovala još četiri člana društva.
-Svi imamo posla oko ovoga- ističe naš sugovornik i otkriva nam kako će se šarani na rašljama peći i u nedjelju.
-Ovo je uvertira pred sutrašnje ribolovno natjecanje koje nas očekuju u Bolču, gdje će se u nedjelju održati i natjecanje djece u popodnevnim satima, dok ćemo mi ponovno peći šarane u nedjelju ujutro prije mise ispred crkve u Farkaševcu- zaključio je Tomislav Truščec.