SPORNI HAUSTOR

Gradska uprava vrši pritisak na stanare Šrapčeve 12: Bez obavijesti poslali komunalnog redara da ukloni vrata

Stanare Šrapčeve 12 u Zagrebu u srijedu ujutro iznenadili su komunalni redari koji su bez obavijesti stanara uklonili vrata s njihovog haustora.
1 Šrapčeva 12/01Portal

Podsjetimo, stanari Šrapčeve 12 danima upozoravaju na uzurpaciji njihovog haustora. Radi se o jedva dva metra visokom i jednako toliko širokom, prolazu. Kako tvrde, taj prostor između dva nosiva zida, su silom i privatni investitor i Grad Zagreb uzurpirali kako bi izvodili radove iako u neposrednom susjedstvu imaju viši, širi, pregledniji i bolji ulaz u unutarnji vrt i parcele na kojima su gradili odnosno žele graditi. Također, stanarima Šrapčeve 12, ne smetaju sami radovi ili izgradnja Mjesnog odbora u unutarnjoj parceli, kojom se dapače vesele, već sam odnos Gradske uprave prema privatnom vlasništvu.

Gradu su predložili više načina na koji bi sporazumno riješili problem, ali odgovor na te prijedloge nisu dobili već samo tužbu.

Danas ih je pak iznenadio komunalni redar koji je u ranim jutarnjim satima izašao na teren i naloženo određenom društvu da ukloni vrata, a sve u skladu sa navodnim rješenjem o uklanjanju vrata koje nikada nije dostavljeno suvlasnicima predmetne zgrade.

– Na postoji nikakav pisani trag niti dostavnica o slanju ili preuzimanju pismena te je ovo još jedan u nizu pokazatelja kako je Grad Zagreb voljan na svaki, samo ne na pravni način, riješiti sporni odnos, kažu za 01Portal stanari Šrapčeve 12.

Podsjećamo da smo već ranije prenijeli odgovor Gradske uprave na upit 01Portala u kojem iz Gradske uprave, među ostalim, tvrde kako se radi o javno prolazu. Odgovor Gradske uprave možete vidjeti OVDJE.

Aktualno
Grad Zagreb