OBRUŠIO SE NA TOMAŠEVIĆA

Petek o pozivu GPZ Opskrbe klijentima: Uprava koja dva puta za redom izgubi posao, ne ulijeva povjerenje

SDP-ov zastupnik u Skupštini Renato Petek kaže da mu Uprava koja dva puta za redom izgubila posao, ne ulijeva povjerenje, kao ni neodlučni gradonačelnik koji ih zbog tog propusta nije smjesta razriješio funkcija
Zagreb: Renato Petek održao konferenciju za medije na Mostu slobode Josip Regovic/PIXSELL

Nižu se reakcije na poziv Gradske plinare Zagreb Opskrba klijentima u kojem piše da ako ostanu njihovi kupci da će plaćati nižu cijenu plina od javne. Naravno, u obavijestio koju šalju GPZ Opskrba nije istaknuli cijenu ni objasnila kako je moguće da će tržišna cijena biti niža od javne. SDP-ov zastupnik u Skupštini Renato Petek da mu Uprava koja dva puta za redom izgubila posao, ne ulijeva povjerenje, kao ni neodlučni gradonačelnik koji ih zbog tog propusta nije smjesta razriješio funkcija.

– Ili je možda i on sudjelovao u definiranju ponuda, kao što se priča po hodnicima Holdinga, pa ih stoga brani i zadržava na dobro plaćenim funkcijama?, pita Petek.

– Nadam se da je to tek početak komunikacijski kvalitetno osmišljene kampanje kako bi se pokušalo zadržati što više korisnika u sustavu opskrbljivanja plinom na području grada Zagreba od strane GPZO-a, rekao je Renato Petek za 01 Portal.

Naglašava kako lokalpatriotizam može u slučaju zadržavanja korisnika imati određenu ulogu, jer je i građanima potencijalno bitno je zadržati što više radnika u GPZO-u, ostati vjerni lokalnom poduzeću, no da ne treba na građane prebacivati odgovornost za gubitak opskrbe plinom na području grada Zagreba.

Smatra kako GPZ Opskrba treba biti transparentna i jasno objasniti korisnicima koje su razlike i rizici ako se odluče potpisati novi ugovor s GPZO-om po tržišnim cijenama, u odnosu na javnu uslugu i cijenu koju će definirati HERA a nuditi Međimurje plin.

Je li i Tomašević sudjelovao u definiranju ponuda? 

– Hoće li cijene u GPZ-O-u biti fiksne ili će se mijenjati i pod kojim uvjetima, koji su penali prelaska ka javnom opskrbljivaču, Međimurje plinu, ako cijene na tržištu opet krenu divljati. Sve su to, uz samu cijenu, još uvijek neodgovorena pitanja, dodaje naš sugovornik.

Ističe kako je pitanje ne koliko je Uprava GPZ-O-a narušila povjerenje građana poslije debakla s gubitka posla opskrbe plinom prvi puta u povijesti.

– Meni Uprava koja dva puta za redom izgubi posao, ne ulijeva povjerenje, kao ni neodlučni gradonačelnik koji ih zbog tog propusta nije smjesta razriješio funkcija. Ili je možda i on sudjelovao u definiranju ponuda, kao što se priča po hodnicima Holdinga, pa ih stoga brani i zadržava na dobro plaćenim funkcijama?, rekao je Renato Petek za 01Portal.

Aktualno
Grad Zagreb