Gradnja drugog kolosjeka Dugo Selo-Križevci debelo kasni

Jedna od najvećih naših investicija u željezničku infrastrukturu, gradnja drugog kolosjeka Dugo Selo-Križevci (38,2 kilometra) vrijedna više od 1,234 milijardu kuna, debelo kasni
h1

Jedna od najvećih naših investicija u željezničku infrastrukturu, gradnja drugog kolosjeka Dugo Selo-Križevci (38,2 kilometra) vrijedna više od 1,234 milijardu kuna, debelo kasni. Prošle je godine iskrsnulo puno problema, uzrokovanih pandemijom, ali i financijskim problemima konzorcija, zbog čega je, na koncu, posao napustila i tvrtka „Integral Inženjering“. Uglavnom, ugovoreni rok završetka ovog projekta bila je veljača prošle godine, ali je nova projekcija, u najboljem slučaju, sada konac 2022. godine, uz uvjet da se ove nastavi normalno raditi.

-Što se tiče samih radova možemo reći da je od polovine 2020. godine poddionica pruge od Vrbovca do Križevaca osposobljena za promet vlakova na oba kolosijeka odnosno da su na tom dijelu radovi na pruzi (i polovici kolodvora u Vrbovcu i Križevcima) u najvećoj mjeri završeni, uključujući i većinu križanja izvan razine (4 nadvožnjaka i 1 podvožnjak). Početkom 2020. započeli su i određeni radovi na poddionici od Dugog Sela do Vrbovca (izrada nasipa, elemenata odvodnje, kontaktne mreže, zidova za zaštitu od buke itd.), uključujući i kolodvorsku zgradu u Dugom Selu uz napomenu da su i na ovoj poddionici većina križanja izvan razine (7 nadvožnjaka) u visokom stupnju dovršenosti- kaže glavni inženjer projekta Tihomir Lažeta.

Na pitanje što i kada mogu očekivati Vrbovčani na svom kolodvoru, kaže:

-Što se tiče samog kolodvora Vrbovec tijekom 2020. godine ovdje nije bilo nekih većih radova. Iznimka su poslovi na drugoj polovini pothodnika, elementima odvodnje, a krajem godine i radovi na izradi perona. Međutim, nadamo se da bi se i to trebalo promijeniti s obzirom na to da je unutar konzorcija izvršena određene preraspodjela poslova i da su najave da bi se i oni uskoro trebali intenzivirati. Vezano uz samo kolodvorsku zgradu, napominjemo da će njezino uređenje biti predmetom posebnog ugovora, kojim bi se kad bi se ona, zajedno s pripadnim parkiralištem, trebala urediti i svojim izgledom uklopiti u cjeloviti projekt obnove i rekonstrukcije.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Vrbovec
Zagrebačka županija